Szegedi Arcok

“Jó lenne, ha azzal a bringával, amivel elindulsz otthonról, haza is tudnál tekerni” – Olvasónk szerint ismeretlenek, sorra engedik le a tárolókba lezárt bicajok kerekeit Szegeden

“Nem tudjuk hova forduljunk, hogy figyelmet kapjon a dolog” – kezdte szerkesztőségünknek küldött levelét Olvasónk, Zsanett, aki azzal a problémával fordult hozzánk, hogy Szeged belvárosában, este 10-12 között ismeretlenek, sorra engedik le a kamerás megfigyelés nélküli tárolókba lezárt bicajok kerekeit.

OLVASÓNK ELMONDÁSA ALAPJÁN A TISZA LAJOS KÖRÚT ÉS A GUTENBERG UTCA SARKÁNÁL LÉVŐ TÁROLÓBAN RENDSZERES A RONGÁLÁS

Ahogy Zsanett írta, többek között a Tisza Lajos körút és a Gutenberg utca sarkánál lévő tárolóban rendszeres a dolog, társaságában és ismerősi körében az elmúlt hetekben többször is megesett, hogy majdnem mindenki kerekét leengedték, akinek oda volt zárva a bringája. Ez alól valami oknál fogva kivételt képeztek a Mountain bike típusú kerékpárok. Mint Zsanett fogalmazott, a kerekek leengedése a jobbik eset, van, hogy a szelepet is tönkreteszik és az is megesik, hogy a rongálásnak teljes külső-belső gumicsere lesz a vége. Olvasónk gyanúja szerint az elkövetők abban a hitben cselekedhetnek, hogy így éjszakára a szórakozóhelyek környékére zárt kerékpárokat a tulajdonosok otthagyják és később meg tudják őket lovasítani.

“TÖK JÓ LENNE, HA AZZAL A BICAJJAL, AMIVEL ELINDULSZ OTTHONRÓL, HAZA IS TUDNÁL TEKERNI”

“Tök jó, hogy fejlesztik és szorgalmazzák a városban a kerékpáros közlekedést, meg már mindenhova is épültek biciklitárolók, a csapból is az folyik, hogy válasszuk a kétkerekűt, amit mi örömmel meg is teszünk, de az rettenetesen elkeserítő, hogy nem lehet 3 órára bosszúság nélkül otthagyni egy bicajt, egy alapvetően forgalmas belvárosi helyen, a tárolóban lezárva” – írta Olvasónk, majd hozzátette, azt tanácsolja a szegedi bringásoknak, hogy legyen náluk mindig pumpa, de, ha véletlenül nincs, miközben megtörtént a baj, akkor se hagyják a tárolóban éjszakára a kerékpárt. “Tök jó lenne, ha a kerékpáros közlekedés fejlesztése mellett olyan dolgokra is hangsúlyt fektetnének, hogy azzal a bicajjal, amivel elindulsz otthonról, haza is tudj tekerni” – zárta sorait Olvasónk szerkesztőségünknek címzett levelében.

A RENDŐRSÉGET IS MEGKERESTÜK AZ ÜGYBEN

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársait. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudnak-e a problémáról, érkezett-e ilyen jellegű bejelentés hozzájuk, esetleg intézkedés zajlott-e ilyen ügyben. Amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops services
'Fel a tetejéhez' gomb