Közélet

Megvan, melyik cég költözik be az egykori Európa Szállóba a Klauzál térre

Egy decemberi árverésen talált új gazdára Szeged belvárosának egyik patinás épülete. A Klauzál téri 139 éves műemléki épület egykor Európa Szállóként volt ismert, az utóbbi évtizedekben pedig az áramszolgáltató vállalat székházaként működött. Az új tulajdonos pedig a hvg.hu információi szerint a KÉSZ Zrt. vezére lett, így hamarosan a vállalat veheti birtokba a történelmi jelentőségű létesítményt.

AZ ÚJ TULAJDONOS TÖBB ÉPÜLETEGYÜTTESSEL IS RENDELKEZIK A KLAUZÁL TÉREN

Mint a lap írja, az építési vállalkozó nem messze a megvásárolt impozáns épülettől lakik családjával, de az egykori szálló szomszédságában, a Klauzál téren, van még egy épületegyüttese. Az egykori Európa Szálló, később áramszolgáltató székház melletti, szintén műemléki védettségű épületkomplexumot tavaly május óta folyamatosan alakítja a tulajdonos. A több épületből álló együttes udvarán mélygarázst is építenek.

ÁTMENETILEG A KÉSZ ZRT. SZÉKHÁZA KÖLTÖZIK AZ ÉPÜLETBE

Azt, hogy az 1883-ban épült hajdani Európa Szálló épületével mit terveznek, még nem tudni pontosan, mivel egyelőre annak a birtokbavétele sem történt meg. Mindösszesen annyi bizonyos, hogy a cég egy másik épületében, a székhelyükön, nagyszabású fejlesztések kezdődnek, így átmenetileg a KÉSZ Zrt. székháza költözik majd a közelmúltban megvásárolt, Szeged szívében levő, Klauzál téri impozáns épületbe.

Forrás: hvg.hu 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb