Közélet

Megszűnik az 1-es villamos, rengeteg változást jelentett be az SZKT

2022. július 11-étől, hétfőtől menetrendi módosításokat hajt végre munkanapokon az SZKT a villamos és trolibusz üzemekben. Mint szerkesztőségünkhöz elküldött közleményükben írják, az üzemidő és a hétvégi menetrendek nem változnak, a menetrendi módosítás elsősorban a csúcsideji menetrendet érinti. A trolibuszok esetében mindez augusztus 19. üzemzárásig tart.

A villamosvonalat érintő változások:

  • Az 1-es villamosvonalon a járatok közlekedése megszűnik. Az 1-es jelzésű tram-train (vasútvillamos) közlekedik Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között.
  • A 4V vonalon forgalomszervezési okok miatt munkanapokon a járatok Kecskés végállomásról történő indulási idejei módosulnak, valamint egyes esetekben az Anna-kúti átszállás Tarján irányban a 3-as jelzésű villamosra biztosított. Átszálláskor a jegy mindkét oldalát érvényesíteni kell, a megváltott menetjegy a 4-es vonal teljes hosszában érvényes. A 4V pótlójárat módosított közlekedése az előreláthatólag augusztus 31. üzemzárásig tartó vágányzár végéig tart.
    A 3F-es (Tarján – Fonógyári út), 3-as (Tarján – Vadaspark) és 4-es villamos (Tarján – Anna-kút) menetrendje nem változik.

A trolibuszvonalat érintő változások:

  • Az 5-ös járatok munkanapokon csúcsidőben a 8-12 perc helyett 20 percenként közlekednek, a 6-os vonali járatokkal hangolva, az 5-ös és 6-os járat közös szakaszán (Újszeged, Gyermekkórház és Vértó megállóhelyek között) 10 perces követést biztosítva.
  • A 8-as és a 10-es vonalon a járatok munkanapokon csúcsidőben a 10-12 perc helyett 15 percenként közlekednek.
  • A 9-es és 19-es vonalon a járatok Lugas utcai / Tarján, Víztorony téri indulási idejei forgalomszervezési okok miatt módosulnak, a követési idő nem változik.

A menetrendi módosításokhoz kapcsolódóan a kora hajnali és késő esti meghirdetett ki- és beálló járatok indulási idejei, valamint a garantáltan alacsonypadlós járatok végállomási indulási idejei valamint a kora hajnali és késő esti meghirdetett ki- és beálló járatok pontos indulási ideje változhat, erről információkat a menetrendi kiírásokban találhatóak.

Szeged-Rókus vasútállomás megállónál Békéscsaba felől érkező vonatokról a helyi járatok csatlakozását a „Szeged-Rókus vasútállomás bejárati út” megállóban megálló autóbuszok biztosítják a belváros felé (a 71-es járat minden óra 34 perckor indul ettől a megállótól  Széchenyi tér – Újszeged irányban).

Minden egyéb részlet a módosításokkal kapcsolatban IDE kattintva vár.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN: MEGSZŰNT A 7-ES TROLI, JÁRATOKAT RITKÍTOTT AZ SZKT

Csökken az utasszám, változások jönnek a szegedi tömegközlekedésben – írtuk meg június első napján, a 7-es és 7A trolit megszüntető, járatritkításokkal járó menetrend-változtatást hivatalosan végül a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésén fogadták el.

ÚJ VEZÉR KERÜLT A TÁRSASÁG ÉLÉRE

Hétfő reggel 9 órakor startolt el a közgyűlés a szegedi városházán, rengeteg izgalmas napirendi ponttal. Ezek közül kettő is érintette a cikkünk tárgyát képező önkormányzati céget:

  • az egyik az új parkolási rend kialakítása,
  • a másik pedig az SZKT új igazgatójának a kinevezése.

Április végén adta be felmondását Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyvezető igazgatója. A kiírt pályázatra hárman jelentkeztek, végül, ahogy várható volt, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság által támogatott Knezevics Viktor közgazdászt, a BP volt szegedi vezetőjét nevezték ki a pozícióra, így hivatalosan is ő lett az SZKT ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb