Mindenmás

Villamosbaleset történt Szegeden, áll a tram-train forgalom (frissítve)

SZKT villamos és személyautó karambolozott délelőtt 10 után Szegeden, a Damjanich utcánál – adta hírül a MÁV. A helyszínelés ideje alatt a vasútvillamosok csak Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged-Rókus vasútállomás között járnak, a szegedi városi szakaszon pótlóbusz közlekedik.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

FRISSÍTVE: BEFUTOTT AZ SZKT KÖZLEMÉNYE, 5-10 PERCES KÉSÉSEKKEL KELL SZÁMOLNI

A baleset miatt az Anna kút -Szeged Plaza szakasz között pótlóbuszok közlekednek, előreláthatólag 5-10 perces vonali késések várhatóak – adta hírül az SZKT.

Érintett járatok:

  • a 2-es villamosvonal,
  • valamint az 1-es jelzésű vasútvillamos (tram-train).

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN: RENGETEG VÁLTOZÁST JELENTETT BE AZ SZKT, MEGSZŰNIK AZ 1-ES VILLAMOS

2022. július 11-étől, hétfőtől menetrendi módosításokat hajt végre munkanapokon az SZKT a villamos és trolibusz üzemekben. Mint szerkesztőségünkhöz elküldött közleményükben írják, az üzemidő és a hétvégi menetrendek nem változnak, a menetrendi módosítás elsősorban a csúcsideji menetrendet érinti. A trolibuszok esetében mindez augusztus 19. üzemzárásig tart.

A villamosvonalat érintő változások:

  • Az 1-es villamosvonalon a járatok közlekedése megszűnik. Az 1-es jelzésű tram-train (vasútvillamos) közlekedik Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között.
  • A 4V vonalon forgalomszervezési okok miatt munkanapokon a járatok Kecskés végállomásról történő indulási idejei módosulnak, valamint egyes esetekben az Anna-kúti átszállás Tarján irányban a 3-as jelzésű villamosra biztosított. Átszálláskor a jegy mindkét oldalát érvényesíteni kell, a megváltott menetjegy a 4-es vonal teljes hosszában érvényes. A 4V pótlójárat módosított közlekedése az előreláthatólag augusztus 31. üzemzárásig tartó vágányzár végéig tart.
    A 3F-es (Tarján – Fonógyári út), 3-as (Tarján – Vadaspark) és 4-es villamos (Tarján – Anna-kút) menetrendje nem változik.

A trolibuszvonalat érintő változások:

  • Az 5-ös járatok munkanapokon csúcsidőben a 8-12 perc helyett 20 percenként közlekednek, a 6-os vonali járatokkal hangolva, az 5-ös és 6-os járat közös szakaszán (Újszeged, Gyermekkórház és Vértó megállóhelyek között) 10 perces követést biztosítva.
  • A 8-as és a 10-es vonalon a járatok munkanapokon csúcsidőben a 10-12 perc helyett 15 percenként közlekednek.
  • A 9-es és 19-es vonalon a járatok Lugas utcai / Tarján, Víztorony téri indulási idejei forgalomszervezési okok miatt módosulnak, a követési idő nem változik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb