Közélet

Megszavazták a képviselők: jön a lila parkolási zóna Szegedre, drágább lesz a gyermekétkeztetés és Knezevics Viktor az SZKT új igazgatója

Reggel 9 órakor startolt el a közgyűlés a szegedi városházán, és több olyan napirendi pont is volt a képviselők előtt, ami számunkra is érdekes. Az egyik az új parkolási rend kialakítása, a másik pedig az SZKT új igazgatójának a kinevezése. Sőt, az is igencsak figyelemre méltó, hogy a gyermekétkeztetést is drágítani fogják Szegeden. A közgyűlésnek fél kettő előtt nem sokkal lett vége, és a képviselők minden napirendi pontot elfogadtak.

Új parkolási rendet és a díjemelést is a közgyűlés elé terjesztették ma Szegeden, amit a képviselők a közgyűlés végén nem egyhangúlag, de elfogadtak. Az elfogadott, szóban forgó előterjesztés azt írja, hogy az önkormányzat egy meg nem nevezett szaktervező bevonásával előzetes tanulmányt készíttetett a fizető-parkolási zóna kiterjesztésére, amely alapján arra jutottak, hogy újabb területeken vezetik be az újonnan létrehozott, kék zónát. Mint kiderült, a zöld és sárga zónák határai nem fognak változni, viszont létrejön a kék zóna, sőt, Újszegeden a lila zóna kerül majd kiépítésre. Végül 18 igennel, 2 tartózkodással és 9 nemmel fogadta el a közgyűlés ezt a javaslatot.

KNEZEVICS VIKTOR AZ SZKT ÚJ IGAZGATÓJA

Április végén adta be felmondását Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyvezető igazgatója. Ki is írták a pályázatot a poszt betöltésére, amelyre hárman jelentkeztek. A mai közgyűlésen arról döntöttek a képviselők, hogy a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság által támogatott Knezevics Viktor, közgazdászt, a BP volt szegedi vezetőjét nevezik ki erre a pozícióra, így hivatalosan is ő lett az SZKT ügyvezető igazgatója.

MAGASABB LESZ AZ ÉTKEZTETÉSI DÍJ SZEGEDEN

A gyermekétkeztetés térítési díját meghatározó rendelet módosításáról is vitáztak egyet a képviselők. A lényeg az, hogy véget ért a Covid miatt kihirdetett moratórium, ezért július 1-jétől lehetősége van az önkormányzatoknak is emelni. A mai közgyűlés döntése szerint szeptember 1-jétől nagyjából húsz százalékkal emelkednek majd a tarifák a szegedi gyermekétkeztetésben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb