Mindenmás

Most akkor, hogy is van ez? 23-29 fokos szombatunk lesz Szegeden, pici felhővel, de azért egy kiadós riasztással

Gomolyfelhők, napsütés, light-os nyári meleg, aztán egy hirtelen veszélyjelzés zivatar-ügyben. Nagyjából így néz ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szombatra, akik a hivatalos prognózisukban azt írják, hogy maximum egy-egy záporra kell számítani, közben pedig kiadtak egy riasztást zivatarra. Khm, megpróbáltuk kitalálni, mire gondolhatott a költő.

Alapból nem lenne nagy truváj összehozni egy korrekt időjárás-jelentést a hétvégére, de az illetékesek most feladták a leckét. Eredetileg ezt írták:

“Gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő. Ott előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.”

Ugyanitt (az OMSZ honlapján), némiképp ellentmondásban saját magukkal már kint van egy ugyanerre a napra (2022.07.09., szombat) kiadott veszélyjelzés, amely szerint Csongrád-Csanád és Békés megyékben zivatar jöhet holnap. Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Szóval, szerintünk:

  • lesz 23-29 fok,
  • egy kis felhő,
  • és pechünk van, zivatar.
  • Ha nagyon pechünk van, jeget is kapunk majd mellé.

Valahogy így, na. Köszönjük, OMSZ!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb