Szegedi Arcok

Részegen épített betontorlaszt Szeged mellett, baleset lett belőle

Néha egészen szürreális dolgokat művelnek az emberek részegen, 2019. tavaszán például egy 17 éves szegedi srác “poénból” egy 70 milliós busszal ment haza a buli végén, de erős volt a két hete részegen kocsmatúrázó szegedi fickó sztorija is. A főszerepben ismét a jó (?) öreg alkohol, a helyszín ismét Csongrád-Csanád megye, egy delikvens most éppen azt találta viccesnek, ha betonakadályt épít két Szeged környéki kistelepülés közé, az úttestre. A dologból baleset lett, az ügyészség pedig egy év csúszással csütörtökön vádat emelt a férfi ellen, aki alaposan ráfázhat a “kreatívkodására”: mivel visszaeső, akár két évet is kaphat.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron két kistelepülés között betonakadállyal veszélyeztette a közlekedők biztonságát. A vádirat szerint a vádlott 2021. június 11-én, a délutáni órákban, ittas állapotban három betondarabot hordott az úttestre, amelyeket az út mentén, a fák tövében talált.

Az akadályt egy kisteherautó és pótkocsija kapta telibe, a sértett nem tudta kikerülni a sávjában elhelyezett betondarabokat, és a furgonja bal első kerekével áthajtott azokon, ami miatt a jármű gumiabroncsa és acélfelnije is megrongálódott. Mint a közlemény írja, a férfi az úttestre tett akadályokkal veszélyeztette az ott közlekedők, valamint a sértett életét, testi épségét. Az eset következtében a járműben 55.000 Ft-os kár keletkezett.

A vádlottat a járási ügyészség különös visszaesőként elkövetett közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint rongálás vétsége elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni, akár 2 év börtönt is kaphat.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ventilatoare racire
'Fel a tetejéhez' gomb