Mindenmás

Meghalt Tony Sirico – búcsúzunk a Maffiózók sorozat ikonikus alakjától

Július 8-án reggel, hetvenkilenc éves korában meghalt Tony Sirico, a Maffiózók sorozat Paulie Walnutsa. A tragikus hírről a testvére számolt be a Facebook oldalán.

A Maffiózók sorozatban a főszereplő Tony Soprano hűséges társát alakította, remek színészi alakításával sokak kedvencévé vált. Azonban nem mindig a színészi karrierje miatt visszhangozták a nevét: az 1942-ben született előadó, pályafutása előtt rengeteg balhéba keveredett, több alkalommal is elítélték különböző bűncselekmények miatt. Tulajdonképpen ennek köszönheti színészi hivatását is. Egyik börtönbüntetése alkalmával látogatta meg a börtönt egy színtársulat, Sirico akkor esett szerelembe a színészet művészetével – emlékezett meg róla a IndieWire.

„A család nagyon hálás a sok szeretet, ima és részvétnyilvánításért, és azt kéri, hogy a nyilvánosság tartsa tiszteletben magánéletét a gyász idején. Emlékadományokat lehet adni a tiszteletére a Wounded Warriors, a St. Jude’s Hospital és az Acton Institute számára.” – búcsúzott tőle testvére, Robert Sirico

A MAFFIÓZÓ SZEREPEKRE SZÜLETETT

Tony Sirico – talán kétes előélete miatt is – tökéletesen alakított maffiózókat, a legenda feltűnt a A Nagymenőkben, A kihívásban és A nővadászban is, de az átütő sikert az 1999-ben debütáló Maffiózók sorozat hozta el neki. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb