Gasztro

3500 forintos ünnepnapi órabérrel vadászik diákmunkásokra a vásárhelyi KFC

…és ez nem vicc (sőt, nem is valamiféle munkaerő-toborzó PR cikk, csupán érdekességképp szemléztünk egyet). 1200-1755 forintos bruttó órabért kínál a hódmezővásárhelyi KFC a diákmunkásoknak, írja a Hódpress, hozzátéve, hogy erre 18 óra után 30 %-os, ünnepnapokon pedig 100 %-os műszakpótlék jön rá. Magyarán, ünnepnapokon 3510 forintra jön ki annak a diákmunkásnak az óránkénti bruttó bére, aki Be Smart menüt ad ki Sanders ezredes szomszéd városban működő drive-in éttermében.

Nem akarunk, hatásvadászok lenni, de összehasonlításképp íme egy pedagógus órabére 2022-ben, Magyarországon. A nyilvánosan is elérhető Pedagógus Bértábla adatai szerint egy “pedagógus-1” kategóriába tartozó, 6-9 éve pályán lévő, főiskolai végzettségű tanár bruttó 195.000 Ft-ot kap havonta, ezt ha elnagyolva elosztjuk 20 nappal és napi 8 órával, kerekítve 1218 Ft-os bruttó órabér jön ki.

Mivel azt írtuk, hogy nem fogunk hatásvadászatot rendezni, fontos megjegyezni,

  • hogy a KFC-s bér ünnepnapokra vonatkozik, amikor a pedagógusok értelemszerűen nem dolgoznak,
  • a fenti tanári bér-matek pedig másképp fest, ha például mesterpedagógusról beszélünk, 14 év gyakorlattal, egyetemi diplomával szakvizsgával és 2-es minősítéssel.

Az utóbbi esetben az adatbázis alapján 304.500 Ft a bruttó fizetés, így a cikkünkben alkalmazott (nem tűpontos) turbó-matek szerint is csak 1903 Ft-ra jön ki a bruttó órabér.

BE SMART MENÜ VAGY TANKOS CSAPATÁS?

A hódmezővásárhelyi önkormányzat híroldala által összegyűjtött állásajánlatok között van még egy izgalmas, mint írják, a honvédség szerződéses katonákat keres harcjárművezetőnek:

8 osztályos iskolai végzettség és C kategóriás jogosítvány a minimumfeltétel, s ezért egy közkatona 280 ezer forint bruttó bérre és számos illetményen kívüli juttatásra számíthat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: white berry strain
'Fel a tetejéhez' gomb