Közélet

A honvédelmi miniszter utasítást adott a haderő készenlétének fokozására Magyarországon

Szerdán utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter. Az MTI szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait ostromló migránsok.

Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet – sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: “nekünk is fel kell vérteznünk magunkat”. Közölte: békénk megvédése érdekében arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

TÖBB TARTALÉKOST HÍVNAK BE

Mint kiderült, ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be – mondta a miniszter. “Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata” – közölte. “Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: “nekünk Magyarország biztonsága az első!”.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Consultancy
'Fel a tetejéhez' gomb