Mindenmás

Napi pakk: lassan visszatér a kánikula Szegedre, ma ünnepli szülinapját a Rubik-kocka feltalálója

Vége a hűvösebb napoknak, lassan visszatér az igazi kánikula Szegedre, ma akár 33 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála, úgyhogy készülj fel az intenzív melegedésre. Egy kis érdekesség is jutott szerdára, hiszen most ünnepli szülinapját ifj. Rubik Ernő, minden idők egyik legkelendőbb játékának, a Rubik-kockának feltalálója, sőt, Harrison Ford is ünnepel ma. Vágj bele a mai napba a Szeged365-tel, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Ernő, Henriett, Henrietta, Henrik, Jakab, Sára és Sarolta nevű olvasónknak! Születésnaposokban is bővelkedünk ma, hiszen:

  • 41 éves lett Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő,
  • 77 éves ifj. Rubik Ernő építész, játéktervező, a Bűvös kocka feltalálója,
  • valamint 79 éves Harrison Ford amerikai színész (Csillagok háborúja, Indiana Jones).

Sőt, még egy évfordulóra is rábukkantunk ma: 1921. július 13-án tragikus körülmények között, máig tisztázatlan gyilkosság áldozata lett Heller Ödön szegedi festőművész.

VISSZATÉR AZ IGAZI NYÁR SZEGEDRE

Visszatér a kánikula, szerdán intenzív felmelegedés veszi kezdetét, így délutánra már 28 és 33 fok közé melegszik a levegő Szegeden. Az északnyugati szél élénk, erős lesz. Sok napsütésre és csapadékmentes időre számíthatunk.

MEGNYÍLNAK AZ EDDIG LEZÁRT VASÚTI ÁTJÁRÓK

Fokozatosan újranyitják az eddig lezárt vasúti átjárókat Szegeden és annak környékén. A kivitelező vállalat, a V-Híd Zrt. arról tájékoztat, hogy Röszkén, a József Attila utcai átjáró elkészült, így ott már újra lehet közlekedni. A többi átjárót pedig ezen a héten nyitják meg, mégpedig ilyen ütemben:

  • kedden a Kiserdő sori és a szentmihálytelki Harcos utcai átjáróban fejezték be a munkálatokat,
  • szerdán az Új Élet utcánál,
  • csütörtökön a szegedi Czibula Antal utcánál és a röszkei Dózsa György utcánál, valamint a Dugonyi útnál,
  • pénteken a Gárdonyi utcánál is befejezik a munkát Szegeden, majd ugyanekkor Röszke I. kerületében is megnyílnak az átjárók,
  • szombaton pedig a 71+24-es számú földúti átkelő válik szabaddá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb