Mindenmás

Napi pakk: gyenge hidegfront, 34 fok és kamionos felvonulás vár ma ránk Szegeden

Hiába jön egy gyenge hidegfront, fázni nem fogunk: felhőkkel, és 34 fokos időjárással rajtol a péntek Szegeden. Most ünnepli születésnapját Liptai Klaudia és ma van a Bíróságok Napja is Magyarországon, sőt a gépszörnyek szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek, hiszen startol a kamionos találkozó Szegeden. Meghoztuk a legfontosabb napindító híreket a reggeli kávéd mellé, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Henrik, Roland, Csege, Egon, Hendrik, Manuella és Stella nevű Szeged365 olvasónak!

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

  • Ma van a bíróságok napja Magyarországon. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 2000-ben július 15-ét a Bíróságok Napjává nyilvánította, annak emlékére, hogy 1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt. 
  • Pontosan 416 éve született Rembrandt holland festő és rajzművész (Éjjeli őrjárat),
  • 49 éve pedig Liptai Klaudia színésznő, műsorvezető.

HIDEGFRONTOT KAPUNK A NYAKUNKBA, DE FÁZNI NEM FOGUNK

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására a napos időszakokat gyakrabban zavarhatják meg gomolyfelhők. Míg az északi tájakon előfordulhat majd egy-egy zápor és zivatar, addig Szegeden nem kell csapadéktól tartani. Hajnalban 14-21 fok várható, majd délután 27-34 fok között alakul a hőmérséklet.

INDUL A KAMIONOS TALÁLKOZÓ

Július 15-én és 16-án óriás gépszörnyek veszik birtokba a Sziksósfürdő Strand és Kempinget, ugyanis immáron 32. alkalommal elstartol a Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó. Az esemény leglátványosabb elemei évről évre, amikor Szeged útjain felvonulnak a grandiózus monstrumok, illetve a rendezvény zárásaként, amikor a rakparton gyorsulási versenyen mérik össze erejüket a benzinfalók. Ágoston Attilától, a Találkozó szervezőjétől azonban megtudtuk, az előző évhez hasonlóan idén is elmarad az igazi adrenalinlöketet adó gyorsulási verseny.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb