Közélet

Márki-Zay: “most már kimondható, hogy aki a Fidesznek egy szavát is elhiszi, az hülye”

„Túlórázni jöttünk, Bridge Office & Piknik” címmel hídfoglaló túlórázást hirdetett az Erzsébet hídra a Kétfarkú Kutyapárt, ahol végül Márki-Zay Péter szomszéd polgármester is előkerült. Az ellenzéki összefogás egykori közös miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy szombaton ő is demonstrációt rendez, majd a 444 tudósítójának mondott egy (a tőle megszokottaknak megfelelő) igencsak erőset:

 “Ezek után azt hiszem, kimondható, hogy mindenki, aki a Fidesznek egy szavát is elhiszi ezek után, az hülye”

– hangzott el a kijelentés.

A lap eredetileg azt írta, hogy MZP szájából az “Ezek után azt hiszem, kimondható, hogy mindenki, aki a Fideszre szavazott, az idióta” mondat hangzott el, majd a politikus kérésére javították a cikket a fenti, kék szövegrészben idézettekre. Hódmezővásárhely polgármestere a hülyézés mellett még azt is mondta,

  • hogy hangulatváltozás jön,
  • szerinte minden megvalósul, amit ő mondott a kampányban,
  • minden hazugság volt, amivel a Fidesz kampányolt,
  • majd beszélt a kétségeiről, hogy az ellenzék képes lesz-e becsatornázni ezt a feszültséget.

MZP közölte azt is, hogy a DK és a Jobbik semmilyen formában nem vett részt a kampányban, és a legalapvetőbb kampányüzenetet se voltak hajlandók megosztani a Facebook-jukon és “nem mondták eléggé, hogy nem akar katonát küldeni Ukrajnába”. A 444 tudósító visszakérdezésére, hogy ezek szerint ők voltak-e a kampány árulói, egy igennek tűnő néma bólintással felelt.

Fotók: MKKP, 444

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb