Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák, Söröm Fesztivál: sörre bor vagy borra sör? Melyik az, ami meggyötör?

“Sörre bor, bármikor, borra sör, meggyötör” – hangzik az ismert szállóige, de vajon tényleg igaz-e a mondás, vajon, mi a szegediek tapasztalata? Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, legújabb Szegedi Pletykák rovatunk keretében a legjobb helyre mentünk, péntek este kilátogattunk az újszegedi ligetbe, a VI. Söröm Fesztiválra.

Mintha újra Majális lenne, csak sokkal szerényebb kiadásban, olyan érzésünk volt az újszegedi ligetbe kiérve. A sétányt belakták a különböző kiállítók, habzott a sör, gyöngyözött a bor, no meg előkerültek a házi pálinkák is, kiszolgálva a különböző ízléseket. A színpadon falunapokat idéző slágerekre ment a mulatási, előtte a folyékony kenyértől ihletet kapott közönség mozgott a zenére.

Péntek kora este a sörfogyasztás, a kézműves különlegességek igazi rajongótábora már befoglalta a sörpadokat, de nemcsak az aranybarna italok habzottak az asztalokon, ugyanolyan szép számmal akadtunk borokat kortyolgató vendégekre is. Kiderült, a szegediek nem hisznek a mendemondákban, jöhet a sör is, a bor is, többségük szerint csak egyre kell vigyázni, a mennyiségre.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb