Közélet

Ennyi volt: aláírta Novák Katalin a katatörvény módosítását

Közösségi oldalán jelentette be Novák Katalin, hogy aláírta a katatörvény módosításáról szóló törvényt. Mint írta, érzékeli a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás, de alaposan megvizsgálta az elfogadott törvényt, és olyan okot, ami miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, nem talált.

“Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírta. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam” – írta bejegyzésében Novák Katalin, aki hozzátette: „a törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható”. 

MEGBESZÉLÉST FOLYTATOTT A KORMÁNYFŐVEL

Novák Katalin azt is kiemelte, hogy érzékeli a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. „Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket” – vélekedett az államfő. “Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre” – írta bejegyzésében Novák Katalin.

RENDKÍVÜLI IDŐKET ÉLÜNK

A köztársasági elnök szerint rendkívüli időket élünk. „A háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat. Rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt. Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza” – írta. “Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé” – tette hozzá. Szerinte az összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás segít minket túl a nehezén. Csak így maradhatunk talpon – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb