SportVideo365

“Nagyon örülök, hogy ilyen sok boldogságot tudtam szerezni az embereknek” – exkluzív interjú Rosta Mikivel, a Pick Szeged játékosával

Július 15-én, pénteken este, a Hági Udvarban gyülekeztek a Pick Szeged rajongók: egészen az idősebbektől kezdve a legkisebb szurkolókig, hiszen kivételes alkalomra kerülhetett sor, a szegedi bajnok kézilabdacsapat beállója, Rosta Miki látogatott el az étterembe, melynek teraszán egy kötetlen beszélgetés keretében ismerhették meg a válogatott kézilabdázót rajongói.

ROSTA MIKI ÉLETÉBEN EZ VOLT AZ ELSŐ KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

“Mindig hatalmas élmény találkozni a szurkolóinkkal, legtöbbször ugye az Arénában van erre lehetőség, ilyen esemény ritkán adatik meg” – kezdte beszélgetésünket Rosta Miki, majd azt is elmesélte, neki személyesen ez az első alkalom, hogy egy közönségtalálkozó keretében találkozhat a rajongóival. A beálló elárulta, minden dicséret és kedves szó szurkolóitól nagyon kedves a szívének és szerencsére már sok pozitív visszajelzést kapott: “nagyon örülök, hogy ilyen sok boldogságot tudtam szerezni az embereknek” – vallja Miki.

A NYÁRI SZÜNETBEN A KÉZILABDÁZÓ IGYEKSZIK MINÁL TÖBB IDŐT TÖLTENI A CSALÁDJÁVAL

A válogatott kézilabdázó elmondta, a szezon végeztével most a családjára koncentrál elsősorban, igyekszik kihasználni a nyár minden pillanatát, de természetesen az edzéseket sem lehet teljesen mellőzni, hiszen hamarosan indul az újabb szezon. Addig is Miki igyekszik minél több időt tölteni a szüleivel, hiszen év közben ez ritkán adatik meg számára, amikor meccs meccset követ és zajlik a bajnokság. Mint mondta, nagyon szeret utazni, leginkább ezzel tud kikapcsolódni, de nagyon élvezi azt is, amikor a barátaival a kézilabdán kívül más sportokat űzhet.

SZÜKSÉG VAN A PIHENŐRE EGY-EGY SZEZON KÖZÖTT, HOGY MENTÁLISAN ÉS FIZIKÁLISAN IS FELTÖLTŐDJÖN AZ EMBER

A beálló abba is beavatott, ilyenkor nyár időben valamilyen szinten hiányoznak számára a meccsek, de úgy érzi, szükség van a pihenőkre, a feltöltődésre is, mind fizikailag, mind mentálisan, hogy azt követően újult erővel tudjon a következő szezon kihívásaiba belevágni és maximálisan teljesíteni a pályán.

“EGY JÓ KÖZÖSSÉGBEN SOK MINDENRE KÉPESEK LEHETÜNK”

“Nagyon bízom benne, hogy a következő szezonban is el tudjuk érni azokat a sikereket, amiket szeretnénk. Bízom benne, hogy a csapat nem változik, hiszen egy jó közösségben sok mindenre képesek lehetünk” – árulta el Rosta Miki, ahogy azt is, az elmúlt szezon sikerei nagy ösztönzést adnak számára a folytatásban, viszont, a beálló véleménye szerint, ha kudarccal zárták volna az évadot, az csak még nagyobb motivációt adott volna számára, hogy bizonyítson és jobb legyen a pályán.

Miki elmondta, a kudarcokat nyilván nehezebben kezeli ő is, mint bárki más, de a válogatott játékos úgy véli, ezeket a szituációkat is tudni kell a helyén kezelni, ki kell belőle szűrni a jó dolgokat, amelyekből azután lehet építkezni. “Ezért fontos a jó csapategység, ami nálunk megvan, ha valaki hibázik, akkor a másik ott áll mellette, hogy segítse, és így együtt lábaljunk ki a nehéz helyzetekből” – mondta el Rosta Miki.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Magyar Andor, PICK Szeged Handball Team (FB)

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb