Mindenmás

Visszatért az igazi kánikula, a hőség miatt figyelmeztetést kaptunk a megyére

“A melegedés elkezdődött” – kezdte kedd reggeli Facebook posztját az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, a melegedő tendencia a következő napokban még kitart és egyre nagyobb területre tér vissza az igazi hőség. Emiatt három megyére már figyelmeztetést is kiadtak: Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, tehát az esernyőt kedden is maximum csak a tűző nap miatt kell használni Szegeden.

Kedden derült, napos idő várható Szegeden, gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék nem lesz ezen a napon sem és a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A meteorológiai szolgálat kedden három megyében hőség miatt figyelmeztetést adott ki. A figyelmeztetés Bács-Kiskun megyében, Csongrád-Csanád megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben.

AKÁR 41 FOK IS LEHET A HÉTEN SZEGEDEN

A következő napokban egyre közelebb húzódik hazánkhoz a most még Angliát sújtó extrém meleg légtömeg – írja hétfőn a MetKép. A nappali maximumok fokozatosan közelítik majd, sőt még is haladhatják a 40 fokot, sőt, két olyan adatot is közöltek, amitől majdnem eldobtuk az agyunkat:

  • napközben akár a 40-42 fokot is elérhetjük délen,
  • Szeged környékén a napi középhőmérséklet 30 fok felett alakulhat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb