Mindenmás

Ismét nagyobb füst gomolyog a Bajai út mellett

“Pontosan ugyanott, ahol tegnap égett minden. Megint kezdődik? Már megy is tűzoltó ismét” – tette közzé percekkel ezelőtt a posztot Anikó a Szeged365 társalgó nevű csoportunkba, mindezt két fotó kíséretében, amelyen jól látszódik, hogy ismét nagyobb füst terjeng a Bajai út melletti területen.

Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy ez várható volt és teljesen normális az, hogy egy ekkora tűz után ismét fellángol a terület egy-egy része. Jelenleg is a helyszínen vannak a tűzoltók és felügyelet alatt tartják a tüzet, továbbá annak keletkezési okát is vizsgálják.

EMBERI KÉZ OKOZHATTA A TÜZEK EGY RÉSZÉT

Kedd délután 10 hektáron égett itt a nádas, 10 település tűzoltói fékezték meg a lángokat, több, mint 6 órányi megfeszített munkával. Az említett mellett a Szegedi Vadaspark mellett és a Lövölde utcában is tűz ütött ki, sőt, ma reggel újra vonulnia kellett a szegedi tűzoltóknak, ezúttal a Tápéi Kiskertek volt a helyszín. Szerkesztőségünk nem hivatalos, de biztos forrásból már tegnap úgy értesült, hogy emberi kéz okozhatta a non-stop gyakorlatilag ugyanazokon a helyeken bekövetkező tűzesetek egy részét, erre erősített ma rá a katasztrófavédelem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb