Közélet

Augusztus elsejétől fizetős lesz a tram-train, azt azonban még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni

Augusztus elsejétől fizetős lesz a tram-train, de még nem írták alá a szerződést a szegedi önkormányzattal, ezért nem lehet tudni, mennyiért lehet majd utazni rajta – hangzott el az RTL Híradójában. Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester szerint már közel a megállapodás.

Fizetőssé teszik a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-traint. Az időpont már megvan, ez augusztus elseje, azt viszont még mindig nem tudni, hogy mennyibe kerül majd egy út, és mennyiért utazhatnak vele a szegediek a belvárosi villamosként – számolt be a jelenlegi helyzetről a portál.

MÉG NINCS SZERZŐDÉS

Mint hozzátették, az ok az, hogy a szerelvényeket üzemeltető MÁV és a Szegedi Önkormányzat még nem írta alá az erről szóló szerződést. Nagy Sándor az interjúban kiemelte: “az én kollégáim úgy tudják, hogy komoly probléma már nincs az előre leegyeztetett számokkal kapcsolatban, de az biztos, hogy nekünk ez két bizottság elé kellene, hogy kerüljön még.” Az is kiderült, hogy a két fél elképzelései abban mindenképpen egyeznek, hogy a kombinált bérletekből a vasúttársaság és a város is engedményt ad majd az utasoknak. Az önkormányzat szeretné, hogy Szegeden belül az utasok helyi jeggyel és bérlettel is utazhatnának a tram-trainen.

Legutóbb arról írtunk, hogy hiába a már így is több, mint 70 milliárdos költség, árfolyamváltozásra hivatkozva megnövelte a tram-train szerelvények beszerzésére szánt összeget a kormány.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb