Közélet

Megszólalt a katasztrófavédelem: nem kell félni a Szegedre betört éjszakai füsttől

Fojtogató füst lepte el Szeged városát, hajnal egytől reggel hatig többszáz üzenetet kaptunk Tőletek a témában. Az ügyben megkerestük:

  • a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot,
  • a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát,
  • és egy közismert szegedi orvost, a szegedi éjszakában lemezlovasként is dolgozó Dr. Faddi Zoltánt.

Mindhárom esetben a Szeged365 olvasóinak kérdését tolmácsoltuk: kell-e tartanunk a füst egészségügyi hatásaitól? Féltsük a gyerekeinket?

Első körben a katasztrófavédelem sajtószóvivőjével, Molnár Krisztinával készített villáminterjúnkat közöljük, hamarosan jön a másik két tétel is. A szakember megerősítette értesüléseinket, tényleg a Bajai úton leégett nád füstje jött be a városba. Ha úgy vesszük, pechünk volt, éjfél után jött egy kisebb szél Szeged irányába, amely behozta a fojtogató, büdös ködöt Szegedre.

Aki kiemelten fontos:

Molnár Krisztina elmondta, hogy a kollégáik (akik közül még mindig van kint egység, amely az utómunkálatokat végzi) tüzetesen átvizsgálták a területet és nem találtak egészségre káros szennyező vagy vegyianyagot a tűz martalékává lett területen.

Magyarán, a kérdésre az egyszerű választ: nem kell aggódni az egészségre gyakorolt hatásokról. Hamarosan érkezünk egy újabb cikkel, benne egy orvosi szakvéleménnyel a témában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb