Szegedi ArcokVideo365

Szeged365 challenge: csillogóan tiszta kocsi, párszáz forintból! Szeged legcsajosabb autómosójában tettük próbára magunkat

“Bejöttem a múltkor és azt láttam, hogy az összes mosó-állásunkban hölgyek serénykednek az autójukon” – újságolta Zádori Gábor, a Kálvária sugárúti EHRLE Autómosó ügyvezetője, aki – tekintve azt, hogy valamiért rengeteg hölgy jár hozzájuk – szerintünk a város legcsajosabb kézi kozmetikáját üzemelteti. Hogy mitől annyira hölgybarát a Szegedi Vadaspark szomszédságában működő hely, a cikk végén eláruljuk, addig is, közkívánatra érkezzen egy igazi nyári Szeged365 Challenge:

  • lemosni egy koromfekete autót,
  • amely földúton járt, ergo totál poros,
  • az orra úgy fest, mint valamiféle bogárgyűjtemény,
  • és ami a legfontosabb, mindezt nem többezres keretből, hanem 800 szép magyar forintból kell megvalósítanunk.

A mutatványban Gábor kollégája, Balázs Roland volt a segítségünkre, érkezzen a július egyik leghasznosabb gyorstalpalója, kifejezetten szegedi autósok részére.

BOGÁROLDÓ, VAX, ÖBLÍTÉS ÉS A FÁZIS, AMIT 10-BŐL 9 SZEGEDI AUTÓS KIFELEJT

Miközben Gábor Fülöp Tímea kolléganőnknek mesélt a sikersztorijukról, Roland Magyar Andor kollégánk kamerájának mutatta meg, hogyan lehet pici pénzből olyan eredményt varázsolni, mintha 3-4000 Ft-os mosásra vernénk el a papírost.

ELSŐ LÉPÉS: BOGÁROLDÓ, INGYENESEN

“Ha nyaralásból vagy szimplán hosszabb útról jövünk, alap, hogy használjuk a kihelyezett, díjmentes bogároldót” – magyarázta Roland, majd bespriccelte a fekete C-Merci rovartenyészetté avanzsált orrát. Közben Gábor az indulásukról mesélt, mint mondta, az idén márciusban vették át a Kálvária sugárúti mosó üzemeltetését, de már 12-13 éve üzemeltetnek egy hasonlót Üllésen, szóval, van némi tapasztalatuk a bizniszben. Jók a visszajelzések, a forgalmuk is szépen kúszik felfelé, ehhez azonban az kellett, hogy apai-tanyait beleadjanak. Mint nyilatkozta,

  • elmentek a csúcsminőség irányába,
  • a legjobb viaszt,
  • sampont,
  • és száradássegítő anyagokat használják,
  • arról nem is beszélve, hogy magából a gépből is a legtöbbet hozták ki egy speciális beállítási megoldással.

Ezzel persze nem lehet rövid idő alatt óriás pénzt szakítani, de mint az ügyvezető kifejtette, nem is ez a cél. Azt szeretnék, ha a tőlük távozó vendégek azt érezték, hogy megérte ide jönni, alacsony összegért extra szolgáltatást kapva.

PÁR PERC ÉS JÖHET A MOSÁS

A bogároldás után pár perccel már lehet is mosni, mutatta Roland, ami furcsa volt, hogy nem erre szánta a legtöbb időt és pénzt. Nem véletlenül, de erről majd később. Közben felfigyeltünk egy “na végre” megoldásra: az EHRLE Autómosóban minden állásnál lehet kártyával is fizetni, sőt, mint az ügyvezető mutatta, már feltöltőkártyájuk is van, ami a magánszemélyek mellett nagyon népszerű a cégeknél is.

ALAPSZABÁLY, HA NEM AKARSZ FOLTOS AUTÓT: MINDIG ÖBLÍTS DESZTILLÁLT VÍZZEL, NYOMD MEG AZT A FRÁNYA 4-ES GOMBOT!

Roland szerint a tiszta vizes öblítés a legfontosabb, avagy az, hogy szánjunk időt és pénzt a 4-es, utolsó programra. A szakember gyakran odaugrik segíteni a szegedi autósokhoz, arra kérve őket, inkább költsenek kevesebb összeget a samponos mosásra, de a desztillált vizes, végső öblítést soha ne hagyják ki. A samponozás, waxolás után ugyanis rengeteg vegyianyag marad a résekben, illesztésekben, ha pedig nincs kiöblítve 100%-os tisztaságú vízzel, bizony gyorsan ki fog azokból jönni és rá fog száradni a kasztnira.

A 800 Ft-os mosás igenis létezik, a videót lentebb láthatjátok róla, mi pedig mutatjuk a lépéseit:

  • warm up: ingyenes bogároldás, majd 1-2 perc szünet,
  • 1-es gomb: samponos vagy kefés mosás, szennyezettségi szinttől függően,
  • 2-es gomb: öblítés,
  • 3-as gomb: waxolás,
  • 4-es gomb, avagy a végén a legfontosabb: tiszta vizes öblítés.

CSAJOS VAGY PASIS AZ EHRLE AUTÓMOSÓ?

Gábor szerint mindkettő. Az ügyvezető szerint azért is nagy kedvenc a mosójuk a szegedi hölgyeknél, mert hatalmas hely van, szűk kapu helyett már a bejárat is ipari méretű, nem kell kis helyen forgolódni, maguk a mosóállások pedig akkorák, hogy még az a 13 ezer kilós KRAZ-255 is beférne, amelyről a XXXII. Nemzetközi Kamionos Találkozóról tudósítottuk a Szeged365 olvasóit.

Ha a fekete Mercihez hasonlóan a Te autód orrán is Jurassic Park létesült, javasoljuk, hogy próbálj rá a cikkünk tárgyára. Előtte fusd át a 4 + 1 pontot a cikkünkben, vagy kérdezd meg Rolandot a helyszínen, imád segíteni:

  • Ehrle Carwash Autómosó Szeged
  • Szeged, Kálvária sugárút, a Szegedi Vadaspark bejáratától nem messze, a MOL kút mellett
  • Telefon: 06305252614 vagy 06305306219

Extra Szeged365 tipp: a srácok Facebook oldalán pörög egy remek játék, az írásunkban említett kártyákért. Kattints IDE, nyerd meg, a szegedi nyár egyik leghasznosabb ajándéka.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb