Közélet

WHO: ismét be kell vezetni a kötelező maszkviselést

Gyorsítani kell az oltási kampányt az európai országokban, és ismét be kell vezetni a maszkviselést, mert az utóbbi időben nőni kezdett a koronavírus-fertőzések száma Európában – mondta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója.

HA MOST NEM CSELEKEDNEK AZ EURÓPAI ORSZÁGOK, KÉSŐBB SOKKAL SZIGORÚBB LÉPÉSEKRE KÉNYSZERÜLHETNEK

A szakember a Reutersnek adott, az Index által szemlézett interjúban arról beszélt, hogy az omikron BA.5 nevű alvariánsa áll az esetszám növekedése mögött, és ha most nem cselekednek az európai országok, akkor később sokkal szigorúbb lépésekre fognak kényszerülni.

Hans Kluge arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai régióban a múlt héten már majdnem hárommillió új esetet jelentettek, ami a világon regisztrált esetszámnak körülbelül a felét jelenti. Azt is hozzátette, hogy a kórházi esetek száma egy hét alatt megduplázódott, és most már hetente körülbelül 3000-en halnak meg a betegségben a régióban. 

GET READY TO BOUNCE: NEGYEDIK OLTÁS, KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS

„Folyamatosan nő az esetszám azokban a társadalmakban, amelyek szinte ugyanúgy működnek, mint ahogy eddig tették” – idézte a Reuters Hans Klugét, aki ezután két dologra szólította fel az országokat:

  • kezdjék meg a negyedik oltás beadását,
  • és tegyék kötelezővé a maszk viselését.

„Nem hiszem, hogy a társadalmak készen állnának arra, hogy elrendeljék a lezárásokat ” – mondta ezután Hans Kluge, arra utalva, hogy súlyos következményei lehetnek annak, ha nem sikerül időben megállítani a koronavírus terjedését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb