Közélet

Márki-Zay Péter Szegeden járt és megmondta, hogy ő már ezt előre megmondta

Közismert arcok is megszólaltak a legutóbbi, a hétfő esti tüntetésen felvett Szegedi Pletykák videónkban, az “utca embere” mellett ezúttal Szilágyi Annamária Szegedért Emlékérmes színművésznő és Márki-Zay Péter is elmondta véleményét rezsi-ügyben. A politikus most nem ostobázott le senkit, helyette inkább felháborodott, majd hazugnak nevezte Orbán Viktort.

A szöveges rész előtt megmutatjuk a Fülöp Tímea és Magyar Andor kollégáink által lőtt videót, MZP 3 perc 10 másodperc környékén szólal meg benne:

A felvételt természetesen eléred a Szeged365 TikTok és Facebook oldalakon is.

Ha még nem szaladtál volna bele a hetente jelentkező Szegedi Pletykák sorozatunkba, érkezzen egy gyors ismertető. Mivel a Szeged365-öt gyakorlatilag lassan már Ti, az olvasóink írjátok (tegnap például 142 db üzenet jött Tőletek, javarészt közlekedési infók, témajavaslatok, fotók, videók, egytől egyig olyan kontentek, amelyekből klassz olvasottsági számokat hozó cikkek születtek, hálásan köszönjük), kiemelten fontos, hogy mit gondoltok a világ dolgairól. Éppen ezért már második éve pörgetjük a Szegedi Pletykák című szériát, amely főként közéleti, aktuális témákban szólítja meg a szegedieket, az utcán, spontán felvéve. A mostani videó is így született, azzal a különbséggel, hogy a Kárász utca helyett most a KATA-tüntetés volt a helyszín, és ha már pont kéznél volt a szomszéd polgármester, őt is betettük az anyagba.

“EGYIK NAP FELÉBREDT VALAKI ÉS KITALÁLTA, HOGY MEGEMELI A KATÁT ÉS A REZSIT”

Szóval, MZP.

Hódmezővásárhely polgármestere, egyben az áprilisi választáson az ellenzék közös jelöltjeként indított politikus arról beszélt Fülöp Tímea kolléganőnknek, hogy…

  • most már a Fidesz is szóról szóra azt mondja, amit évekkel ezelőtt ő is elmondott, fenntarthatatlan, ha valaki gázzal fűti a medencéjét,
  • az év eleji osztogatásnak a megszorítások lettek a következményei,
  • és hogy Orbán Viktor szerinte hazudott.

Márki-Zay Péter a videónkban jól fel is háborodott, azt mondta, hogy “egyik nap felébredt valaki és kitalálta hogy megemeli a katát és a rezsit, kész helyzet elé állít mindenkit mindenféle konzultáció vagy előzetes egyeztetés nélkül.”

MÁRKI-ZAY PÉTER GYAKRAN JÖN SZEGEDRE, DE MÁR NEM BOTKA LÁSZLÓHOZ

Az egykori miniszterelnök-jelölt egyébként gyakran jár Szegeden, májusban többször láttuk a Szegedi Borfesztiválon, de az általa megnyert ellenzéki előválasztáson is a Napfény Városában szavazott le tavaly ősszel.

Az utóbbiban Botka László volt a partnere, aki annak dacára, hogy az előválasztási sikerek közepette még “harcostársának” és “barátjának” nevezte Márki-Zay Pétert, az áprilisban elszenvedett kudarc óta messze elkerüli a “szomszédot”. Sőt, gyakorlatilag a nevét sem mondta ki vagy írta le nyilvánosan az elmúlt 108 napban, leszámítva a másfél hónapja közzétett Partizán (PR) interjút, amelyben a pártállami újságírás legszebb (?) éveit idéző stílusban kérdezett polgármesterünk alá Gulyás Márton műsorvezető:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb