Smart Szeged

Sűrítik a tram-train járatait: augusztustól fizetős lesz, és félóránként fognak járni a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között

Augusztus elsejétől félóránként jár a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között, ekkortól fizetőssé is válik a szolgáltatás – jelentette be Lázár János a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában. A beruházásért felelős kormánybiztos hozzátette: a tarifákat úgy határozták meg, hogy olcsóbb legyen a vasútvillamos, mint a Volánbusz.

Mint kiderült, az elkövetkezendő napokban az üzemeltető MÁV-START részletes tájékoztatást közöl a menetrendről és az árakról. „Minden kedvezmény, tehát a 33, az 50 és a 90 százalékos kedvezmények is érvényesek lesznek. Szerintem egy nagyon jó projektet zárunk le, mindenki megelégedésére. A fél órás menetrendet tovább tudjuk sűríteni, ha minden jármű itt lesz, így még kedvezőbbé válik a tram-train” – fejtette ki Lázár János.

MÉG NINCS MEG A SZERZŐDÉS

Szerdán derült fény arra, hogy a szerelvényeket üzemeltető MÁV és a Szegedi Önkormányzat még nem írta alá a szerződést. Nagy Sándor az RTL Híradójában kiemelte: “az én kollégáim úgy tudják, hogy komoly probléma már nincs az előre leegyeztetett számokkal kapcsolatban, de az biztos, hogy nekünk ez két bizottság elé kellene, hogy kerüljön még.” Az is kiderült, hogy a két fél elképzelései abban mindenképpen egyeznek, hogy a kombinált bérletekből a vasúttársaság és a város is engedményt ad majd az utasoknak. Az önkormányzat szeretné, hogy Szegeden belül az utasok helyi jeggyel és bérlettel is utazhatnának a tram-trainen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb