Gasztro

Ahány fokot mutat Mesi hőmérője, annyi forintot engednek el a fagyi árából a Makkosházi körúton (frissítve, 45 a szombat délutáni érték)

Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy nem lesz jó vége a környezetszennyezésnek, baj lesz a globális felmelegedésből, de a legtöbb ember legalább úgy legyintett a dologra, mintha atomháborúról, földönkívüli invázióról vagy egy felénk tartó aszteroidáról fantáziálnának az illetékesek. A dologból sajnos valóság lett, olyan őrületes hőség van Szegeden, mintha valahol az egyenlítő környékén laknánk.

Mit tesz ilyenkor 10-ből 10 szegedi? Megpróbálja hidratálással és valami jeges finomsággal (általában fagyival) menteni a szituációt.

…és mit tesz az, akinek a cukrászda-üzemeltetés nem szimpla munka, hanem szenvedély egyben? Kitalál valami őrült dolgot.

Pont így volt ez Deák Emesével, a Makkosházi körúti Mesi Mesebeli Cukrászdájának alapító-tulajdonosával is. “Minél nagyobb a hőség, annál inkább jól esik a fagyi, éppen ezért a hónap végéig a Celsiusokhoz kötjük azt, hogy mekkora kedvezménnyel lepjük meg a vendégeinket” – magyarázta a kertészetből és kézműves cukrászdából álló, Makkosházi körúti “birodalom” tulajdonosa, aki egy szép, nagy hőmérőt tett ki a bejáratukhoz. Mint mondta, ahány fokot mutat, annyi forint engednek el bármelyik fagyijuk árából. Az utóbbiból pedig bőven van választék, ritka az, hogy kézműves fagyiból valaki 24 félét kínáljon.

Matekoztunk egyet, a szóban forgó cukrászda alapárait figyelembe véve. Alap, hogy Mesi nincs elszállva árakkal, még mindig 380 Ft egy gombóc minőségi fagyi a pultjukban, ebből jönnek le a kedvezmények. Müller Cecília pont pár órája meghosszabbította meg a hőségriadót, a hétvégére 40-42 fokot is mondtak már Szegedre, az utóbbi értékkel kalkulálva 338 forint is lehet egy gombóc fagylalt ára a cikkünk tárgyát képező helyen.

Magyarán,

  • ahogy mennek fel a fokok,
  • úgy mennek le a forintok a fagyi árából.

Szerintünk nincs mit magyarázni a dolgon, maximum annyit, hogy a Ferrero Rocher és a Sós Vajkaramella ízeket főbenjáró bűn kihagyni, ha a Mesi Mesebeli Cukrászdájában jártok. Pro tipp: kérd kehelyben és ülj be a pároddal a cukrászda jéghidegre klimatizált karácsonyi különtermébe (nem viccelünk, náluk az év 365 napján karácsony van), az élmény mindent vinni fog. Ha Neked is fontos, hogy mit eszel, válassz a glutén-, szója-, laktózmentes vagy vegán finomságok közül, belőlük is van egy elég ütős választékuk.

A fenti kedvezmény mától (2022. július 22.) augusztus 1., zárásig érvényes, itt várnak Benneteket Mesiék: Szeged, Makkosházi körút 7.

FRISSÍTVE: 45 FOKOT MUTAT A CUKRÁSZDA HŐMÉRŐJE

Szombat délben kaptuk az alábbi fotót a szóban forgó vendéglátóhely kollégáitól. 45 fokot mutat a külső hőmérőjük, tehát…

(a többit már tudjátok)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb