Kikapcs

Ez a kocsi nem döcög és pöfög: villannyal suhan az ország egyetlen elektromos trabija

Ez a kocsi nem döcög és pöfög, mint az Exotic ismert slágerében, jelenleg ez az egyetlen elektromos motorral szerelt, hazai rendszámmal is rendelkező Trabant az országban, osztotta meg az egyik felhasználó Szeged 365 társalgó csoportunkban. A villanytrabit a kiskunhalasi Gergely Sándor építette már több mint 10 éve, róla és különleges járgányáról a Villanyautósok készítettek videóriportot.

Egy ősrégi trabant kiváló donor az átalakításra, hangzott el a riportban, hiszen minél több egy autóban az elektronika, annál nehezebb kivenni a részegységeket, egy trabantnál viszont nem kell átverni a számítógépeket, nem kell szervókkal bajlódni.

Fotó: omon.hu

Gergely Sándor elmondta, a villanytrabi csomagterében 33 darab, lítium-mangán akkumulátor van, és még 7 darab az autó orrában. Ráadásul olyan speciális töltőegységet épített a piros Trabantba, amelynek segítségével 40 másodperc alatt 1 kilométernyi hatótávot tud tölteni az akkumulátorokba. Az autó 60 km/órás sebességgel 100 kilométert tud megtenni, írta a vezess.hu.

Forrás: villanyautosok.hu/vezess.hu

Fotók: automarka.hu/omon.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb