Mindenmás

Még tart az oltás Mezőtúrnál: több állat is elpusztult a tűzben

Tegnap kapott lángra az aljnövényzet Mezőtúr térségében. Több mint 15 kilométer égett a 46-os számú főút és a vasúti töltés mellett, ami miatt a vonatforgalom is szünetelt Nagylapos és Kétpó között. Ma délelőttre már helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart. A tűzben több állat is elpusztult – írja az MTI.

HATALMAS HARC A LÁNGOKKAL, TÖBB ÁLLAT IS ELPUSZTULT

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő, Németh Ádám ma reggeli nyilatkozata szerint az érintett 15-20 kilométeres területen már az oltási utómunkák is csak egyetlen helyszínen tartanak: egy parázsló, időnként még lángra kapó szalmabála-tárolónál dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai. A tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat és lábon álló napraforgót is veszélyeztetett. Ezek túlnyomó többségében azonban végül nem esett kár. Egy lángra kapott gazdasági épületben tartott szarvasmarhák és juhok közül három állat pusztult el, a többit sikerült időben kiterelnie a tulajdonosnak az égő hodályból.

A tűz oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb