Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: a SZAOK egyik egyetemi adjunktusa nyerte a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj Programját

“Dr. Lázár Bence András, a SZAOK Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj Programjának  2022. évi nyertese” – írta az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar a Facebook oldalán. A szegedi büszkeség az orvostudományban és az irodalom területén is remekel.

Bence Szegeden született, iskoláit is a Napfény Városában végezte el és diplomái után egyre feljebb lépkedett karrierje létráján. 2014-ben szerezte meg diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. 2019-ben szerezte meg doktori fokozatát az SZTE Elméleti Orvostudományok Doktori Iskolában, 2020-tól pedig az SZTE Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusaként erősíti az egyetemet.

Forrás: SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar - SZOTE
Forrás: SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar – SZOTE Facebook oldala

Azon túl, hogy orvos és neuromorfológus, Faludy-díjas költő, eddig négy önálló verseskötete is megjelent. 2005 óta ír, 2007 óta publikál. Rendszeres szerzője olyan szépirodalmi folyóiratoknak, mint az Élet és Irodalom, a Tiszatáj, a Vigilia, a Parnasszus és olyan szépirodalmi antológiákban találkozhattunk már alkotásaival, mint Az év versei, vagy a Szép versek. Tagja a Magyar Írószövetségnek és a Fiatal Írók Szövetségének.

2022-ben megnyerte a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj Programját

Számos alkotói támogatásban, irodalmi ösztöndíjban részesült már, most egy újabbat pipálhat ki a listáról. A fiatal tehetség idén a MMA Művészeti Ösztöndíj Programját is megnyerte. Szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb