Mindenmás

Nagy a baj: kigyulladt a szeméttelep Felgyőnél (frissítve)

Hétfőn délután három óra körül kigyulladt a szeméttelep Felgyőnél – értesültünk nem hivatalos forrásainktól. Mint kiderült, nagy lehet a baj, hiszen 4-es fokozatú tűzhöz riasztották a katasztrófavédelem embereit a helyszínre.

Értesüléseink szerint hatalmas füst terjeng a közelben, és több település tűzoltó egysége is a kigyulladt telepre tart.

FRISSÍTVE (16:15): EGY KÖZELI CSARNOKRA IS ÁTTERJEDT A TŰZ

A katasztrófavédelem közleménye azt írja, hogy kommunális hulladék gyulladt ki Felgyő és Pálmonostora között. A lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek. A tűzesethez a csongrádi, a szentesi, a kunszentmártoni, a hódmezővásárhelyi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki és több vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre tartanak még a szarvasi, a szegedi és a makói hivatásos, valamint a csengelei önkéntes tűzoltók is. Az egységek munkáját erőgép is segíti.

Ilse olvasónk, és Norbi fotói a hatalmas gomolygó füstről:

A HÉT(FŐ) EDDIGI LEGDÖBBENETESEBB FOTÓJA: ÍGY LÁNGOL A FELGYŐI CSARNOK

Fél 7 után pár perccel kaptunk olvasónktól egy nagyon komoly helyszíni fotót, így ég jelenleg a csarnok, amelyre átterjedt a szeméttelep tüze:

Mindeközben Szilvia és Levente is küldött fotókat a tűzről. Köszönjük Nekik!

FRISSÍTVE (23:19): MEGFÉKEZTÉK A TÜZET

Megakadályozták hétfőn késő estére a lángok továbbterjedését a felgyői regionális hulladékkezelő központ területén, ahol délután ütött ki tűz – közölte a katasztrófavédelem 23 óra után.

FRISSÍTVE (KEDD, 10:16): MÉG MINDIG MEGY A KÜZDELEM, SZEGEDI TŰZOLTÓK IS DOLGOZNAK KINT

Kedden délelőtt is kilenc tűzoltóegység dolgozik a Csongrád-Csanád megyei Felgyő és a Bács-Kiskun megyei Pálmonostora között, ahol egy hulladékkezelő telepen keletkezett tűz hétfőn – közölte a katasztrófavédelem.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a lángok egy közeli csarnokra, két teherautóra, munkagépekre és a környező szemétbálákra is átterjedtek. Az oltásban több mint ötven tűzoltó vett részt, a lángok továbbterjedését hétfőn késő estére sikerült megakadályozni.

Kedden délelőtt a szegedi, a csongrádi, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szentesi, a makói, a kiskunfélegyházi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók több irányból oltják a tüzet. A tűzoltók munkáját négy erőgép segíti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb