Közélet

Megszólalt a Klinikai Központ: betegség miatt nem vesznek fel augusztusig új fekvőbeteget az Urológiai Klinikára Szegeden

„Személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondta a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem, július 22-től augusztus elejéig – írta még kedden délelőtt Kunetz Zsombor egészégügyi elemző a Facebook oldalán, ám nem volt teljesen igaza. A Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ezután egy rövid közleményben tudatta, hogy jelenleg betegség miatt nem a teljes ellátás, hanem a fekvőbeteg felvétel szünetel az intézményben.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ kedden délután tájékoztatta a szegedieket, hogy átmenetileg, előreláthatóan 2022.08.01. napjáig a fekvőbeteg felvétel szünetel az Urológiai Klinikán. Mint kiemelték, a járóbeteg ellátás és a jelenleg is bent fekvő betegek ellátása zavartalanul folyik az intézményben.

SÚLYOS ESETBEN BUDAPESTRE, PÉCSRE ÉS DEBRECENBE KELL MENNI

A fent említett állapot azt jelenti, hogy a bent lévő betegeket ellátják, viszont új fekvőbetegeket nem vesznek fel. Itt jön képbe a Kunetz Zsombor által is megosztott NNK dokumentum, amelyben az áll, hogy augusztus elsejéig a nem súlyos eseteke Bajára, Gyulára és Orosházára irányítják át, míg a súlyos eseteket Budapestre, Pécsre és Debrecenbe.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb