Közélet

Tüntetés Szegeden: mindkét hidat lezárták 15-15 percre, kisebb koccanás is volt (frissítve)

Délután 6-kor indult a Kutyapárt, a Momentum és a futárok által közösen szervezett szegedi tüntetés, amely sorban már a negyedik volt KATA – és rezsitémában a Napfény Városában. Az egy héttel ezelőttihez képest light-os tömeg a Rákóczi téren kezdett, a szervezők pár perce küldött közleménye szerint nagyjából 200 fő volt jelen a rajtnál, a kint lévő kollégáink jóval kevesebbre saccoltak, szerintü(n)k maximum 60-70 szegedi várakozott a szemerkélő esőben.

Így vonulnak a tüntetők (cikkünk ezen része frissül):

  • 18:00-kor a Klauzál téren indult a vonulós, forgalomlassítós demonstráció, a két Momentum-arc, Halász Noémi és Borsik Viktor mondott beszédet.
  • 18:30-tól indult a menet, az első állomás a Fidesz-iroda volt, itt persze az ég világon senkit sem találtak kedd este, úgyhogy kicsivel később mentek is tovább a Belvárosi híd felé.
  • Itt egy kicsit feltorlódott a nem túl masszív tömeg mögött a forgalom, olvasói beszámolók alapján még egy kisebb koccanás is volt a híd lábánál.
  • A menet a Népkert sor – Temesvári körút – Bertalan híd – Római körút – József Attila sugárút – Tisza Lajos körút – Glattfelder tér vonalon megy tovább.
  • A Bertalan hídra felkanyarodva az előbbinél egy masszívabb torlódást okozott a 15 perces blokád, sok autós dudált is, hogy azért, mert egyet értett a tüntetőkkel, vagy azért mert nem (esetleg azért, mert szeretett volna haladni), nem lehet tudni, gyanítjuk, is-is (is) a válasz a kérdésre.

A Kétfarkú Kutyapárt esti közleménye szerint mindkét hidat 15 – 15 percre zárták le, ők azt írják, a kezdeti 200 (szerintünk a harmada) tüntetőhöz nagyjából további 200-250 járókelő és 30-50 kerékpáros csatlakozott be, sok tanár és tanárszakos hallgató is van a tömegben. Ami biztos, hogy a menet végére jóval többen lettek, mint amennyien a Klauzál téren voltak délután 6-kor.

Zombori József kollégánk fotói az eseményről:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb