Mindenmás

“Az autó még csak nem is fékezett” – vak férfit gázoltak halálra Kisteleken

A munkahelye kapujától pár méterre gázoltak halálra egy vak férfit Kisteleken kedd hajnalban. Az autó pedig még csak nem is fékezett. A sofőr azt mondta, hogy elvakította a hajnali nap, írta meg a Ripost.

PÁR MÉTERRE MUNKAHELYE KAPUJÁTÓL TÖRTÉNT A TRAGÉDIA

A vak Sándor, és vakvezető kutyája, Infra munkába igyekeztek, amikor egy autó az utolsó átkelőnél, mindössze pár méterre a munkahelye kapujától halálra gázolta a férfit. A kutya érzékelte ugyan a veszélyt, próbálta is félrerántani gazdáját, de nem járt sikerrel. “Feltűnt egy autó és akkor gázolta el őket, amikor már nem az ő kezükben volt az életük. Egészen kevés hiányzott. Már majdnem átértek az úton, a bejárat előtt, az utolsó átkelőnél. Csak vakvezető kutyája, Infra vette észre a száguldó veszélyt. Kétségbeesetten próbálta elrántani a gazdáját, de már hiába. Az autó pedig még csak nem is fékezett. A sofőr azt mondta, hogy elvakította a nap” – írta a tragédiáról Facebook posztjában a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

A KUTYA KISEBB SÉRÜLÉSEKKEL MEGÚSZTA, DE HATALMAS TRAUMA ÉRTE

A vak férfi korábbi szavait idézve hozzátették, Sándor teljes mértékben bízott kutyájában, aki nagy biztonságot nyújtott számára, visszaadta önállósága egy részét. Infrát a baleset után állatorvoshoz szállították, ahol kiderült, hogy kisebb sérülései vannak csak. „Vérömleny van a mellkasán, amit a hám okozott, amikor megpróbálta elrántani Sándort. Infrát kiképzője fogadta be otthonába, nála nyugodt körülmények között pihenhet. Meg van szeppenve kicsit, a hangos dolgokra összerezzen vagy odakapja a fejét. Hatalmas trauma érte, sok időre van szükség, hogy kiderüljön, hol és hogyan tudja folytatni az életét” – zárta posztját a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

Ahogy az alapítvány beszámolt róla, a tragédia pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

Forrás: ripost.hu/Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb