Mindenmás

Emberségből jeles! A sándorfalvi Euro-Pumix Kft. dolgozói betonmixerük vizével segítettek a Röszkei út mellett a tűz oltásában a lánglovagoknak

Emberségből jeles! A Röszkei út mellett a sándorfalvi Euro-Pumix Kft. betonmixere segíti a tűzoltást a maradék vizével – írta szerkesztőségünknek szerda este Péter, az alábbi fotót csatolva.

Most már második hete mondhatni lángokban áll Szeged és környéke, köszönhetően a hatalmas forróságnak, szárazságnak, és sajnos, ahogy korábbi interjúnk során Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjéve elmondta, szinte mindegyik tüzet emberi tevékenység okozza: mulasztás, felelőtlenség, vagy éppen szándékosság.

Megyénk tűzoltói erejükön felül dolgoznak, hogy kordában tartsák a Szegeden és a környező településeken felcsapó lángokat. Az elmúlt évek viszonylatában idén drasztikusan megemelkedtek a szabadtéri tűzesetek számai: 2020-ban, július 20-ig 222 szabadtéri tűzeset volt, 2021-ben ugyanerre az időszakra vonatkozóan 210, és idén szintén július 20-ig 352 esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzesethez, ami az elmúlt egy hétben csak fokozódott. Alábbi cikkeink csak az e heti tűzesetekről szólnak:

Ebben a nehéz helyzetben tényleg minden segítség jól jön a tűzoltóknak és szerencsére Szegeden és környékén nagyon sok önzetlen ember él, köztük a sándorfalvi Euro-Pumix Kft. munkatársai, akik a Röszkei út melletti tűz oltásában betonmixerüket bevetve oltották a lángokat.

Le a kalappal a hős segítők előtt!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb