Közélet

Bányai Gábor Szegeden járt, feltérképezett, és azokat a fejlesztési terveket is megtekintette, amelyek 2024-ben akár el is indulhatnak

A Csongrád-Csanád megyei polgármesterekkel is találkozott Szegeden Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa. A megbeszélésen a települések és a megye fejlesztési elképzelései mellett operatív kérdésekről is szó esett, de Bányai Gábor ellátogatott a Szegedi Tudományegyetemre is – olvasható a kormánybiztos szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint kihangsúlyozták, tartalmas napot töltött Szegeden a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, melyben a város polgármesterével, az egyetem vezetőségével és a megye polgármestereivel, valamint politikai szereplőivel találkozott. Ez utóbbi találkozón a bemutatkozáson túl Bányai Gábor tájékoztatott a fejlesztéspolitika aktuális kérdéseiről, valamint beszélt arról is, hogy hogyan juthatnak hozzá minél gyorsabban a települések a későbbiekben megnyíló forrásokhoz.

BEMUTATTÁK AZ ÖSSZES FEJLESZTÉSI TERVET AZ EGYETEMEN

Az egyetemi találkozón Dr. Fendler Judit kancellás, Prof. Dr. Rovó László, valamint az egyetem stratégiai igazgatóságának tagjaival folytatott konstruktív megbeszélést a kormánybiztos. Az egyetem részéről bemutatták az összes fejlesztési tervet és közösen meghatározták azt, hogy melyek azok a beavatkozási pontok, ahol eredményes lehet a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna támogatása. Az előremutató beszélgetés során konkrét feladatokat is meghatároztak.

BOTKA LÁSZLÓ IS FOGADTA

A kormánybiztos a polgármesterekkel való találkozások sorában elsőként a házigazda polgármesternél, Botka Lászlónál tette tiszteletét, ahol átbeszélték a város fejlesztési terveit, majd a délután során, egy rendezvény keretében a megye többi polgármesterével egyeztetett. A rendezvényen Mihálffy Béla és Szabó Sándor országgyűlési képviselők mellett Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke is részt vett.

MEGKEZDŐDÖTT A KÖZÖS MUNKA

A közleményből az is kiderült, hogy az egyeztetésen Bányai Gábor elmondta, a munkának most az a szakasza zajlik, amikor feltérképezik a régió megyéit a fejlesztési projektek szempontjából. „A korábbi években már történt egy feltérképezés, de ezeket az adatokat aktualizálni kell, és ki kell jelölni azokat a projekteket, amelyek már tervvel rendelkeznek, és így 2024-ben akár el is indulhatnak” – mondta a kormánybiztos. A kormánybiztosság, ahogy nevezte, feladata, hogy segítse és felgyorsítsa a helyi célok megvalósulását. Bányai Gábor rendkívül eredményesnek ítélte a helyi szereplőkkel való találkozást, hiszen a közös munka ilyen formán megkezdődött, és rengeteg konkrétumról is tudott egyeztetni. Úgy fogalmazott, hogy nagyon előremutató az, hogy az ő segítő szándékára teljes mértékben nyitottnak találta a megye felsőoktatási és politikai szereplőit, így reméli azt, hogy közreműködésével a régen várt fejlesztések, minél hamarabb teljesülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb