Mindenmás

Reméljük, nem Szegedet veszi célba: irányíthatatlanná vált egy kínai rakéta, bárhová lezuhanhat a Földön

Kína egy irányíthatatlanná vált rakétát követ, amely a következő napokban a Földre fog zuhanni. Az ország vállalta, hogy időben tájékoztatást ad a kilőtt rakéta mozgásáról – közölte az Index a kínai külügyminisztériumra hivatkozva.

A portál szerint félő, hogy a rakéta kiszámíthatatlanul zuhanhat le a Földre, és veszélyt jelenthet minden lakott területre, amelyre esik.

NEM LEHET TUDNI, HOVA ZUHAN

Az Index azt is írja, hogy a Hosszú Menetelés 5B rakétát a hétvégén indították el. Az Independent szerint azóta elkezdett visszazuhanni a Földre, és úgy tűnik, még Kína sem tudja megjósolni, hogy pontosan hova fog leesni. „Nemzetközi gyakorlat, hogy a rakéták bizonyos részei a Föld légkörébe való visszatéréskor elégnek” – mondta Zao Lijian minisztériumi szóvivő egy sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy Kína tudja-e, mikor és hol landolhatnak a rakétatörmelékek. A becslések szerint július 31-én várható a rakéta becsapódása. „Úgy tudjuk, hogy ennél a rakétatípusnál különleges műszaki kialakítást alkalmaztak, és a legtöbb alkatrész az újbóli belépésnél elporlad és megsemmisül, de nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy kárt okozna a légi közlekedésben és a Földön” – mondta Zao.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb