Mindenmás

Már hivatalos: hétfőtől félóránként járnak a tram-trainek, Szegeden belül utazhatunk vele helyi jeggyel, és bérlettel is

Augusztus elsejétől egész nap félóránként járnak a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között, és ezzel egyidejűleg fizetőssé válik a szolgáltatás – tudatta hivatalos honlapján a MÁV. Mint kiemelték, augusztustól a vasútvillamos a jelenlegi, órás ütemű menetrendhez képest kora reggeltől késő estig jelentősen sűrítve, félóránként közlekedik.

Hozzátették: a továbbiakban is fennmarad a csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon a peremidőszaki órás követésű rendszer, így ezeken a napokon a tram-train járatok üzemszünet nélkül, folyamatosan közlekednek.

BŐVÍTETT MENETREND ÉS ÉJSZAKAI JÁRATOK

A honlapon az is olvasható, hogy a bővített menetrendben az eddigi kínálathoz képest hétfőtől csütörtökig a jelenlegi, irányonként 26 vasútvillamos helyett 40-re, pénteki napokon a jelenlegi, irányonként 29 helyett 44-re, hétvégi és ünnepnapokon pedig a jelenlegi 24 helyett szintén irányonként 44-re növekedik az igénybe vehető vasútvillamos járatok száma. Mint tovább írják, félórás követési idő lesz minden nap:

  • Szeged vasútállomás—Hódmezővásárhely vasútállomás között 4:16-tól 22:45-ig. Indulások Szeged vasútállomásról óra ’16 perckor és minden óra ’45 perckor.
  • Hódmezővásárhely vasútállomás—Szeged vasútállomás között 3:30-tól 22:30-ig, pénteki, hétvégi és ünnepnapokon 23:30-ig. Indulások Hódmezővásárhely vasútállomásról üzemidőben óra ’01 perckor és minden óra ’30 perckor.

Az oldalon azt is írja, hogy csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon a korábbiakhoz hasonlóan biztosítja a MÁV-START az órás ütemes közlekedést:

  • Szeged vasútállomás—Hódmezővásárhely vasútállomás között: 23:16-tól 3:16-ig órás éjszakai közlekedés,
  • Hódmezővásárhely vasútállomás—Szeged vasútállomás között:23:30-tól 2:30-ig órás éjszakai közlekedés.

Hajnalban és késő este az alábbi garázsmenetekkel is lehet utazni: Szeged, Rókus vasútállomásról Szeged vasútállomásra naponta 4:50-kor, valamint hétfőtől csütörtökig 3:50-kor, Szeged vasútállomásról Szeged, Rókus vasútállomásig naponta 23:45-kor, valamint vasárnaptól szerdáig 23:16-kor. A díjszabásokról bővebben itt adnak tájékoztatást. Ezt egyébként ma szavazták meg:

SZEGEDEN BELÜL UTAZHATUNK HELYI BÉRLETTEL IS

Mindeközben az SZKT is közleményt adott ki. Mint írják, Szeged város közigazgatási határán belül (Szeged vá. – Rókus vá.) a helyi tarifa lesz érvényben, lehetséges lesz utazni érvényes szegedi helyi jegyekkel és bérletekkel. A vasútvillamos járatokon van telepítve jegyérvényesítő készülék és fedélzeti jegykiadó automata is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb