Gasztro

56 fokot mutatott a Makkosházi körúti cukrászda hőmérője, 56 Ft-tal adták olcsóbban a fagyit (van egy jó hírünk)

Ahány fokot mutat Mesi hőmérője, annyi forintot engednek el a fagyi árából a Makkosházi körúton – írtuk bő egy hete, miután a Mesi Mesebeli Cukrászdája egy rendhagyó promócióval rukkolt elő. A bejárathoz kitett termométer alaposan megtréfálta őket, mint Deák Emese tulajdonos mesélte, volt, hogy 56 fokot mutatott a műszer, ők pedig – annak dacára, hogy az érték nyilvánvalóan nem a hivatalos OMSZ adat volt – tartották szavukat és 56 Ft kedvezményt adtak a szegedi szinten egyébként is barátságos áron mért portékájuk gombóc-árából.

Ha nem látjuk a fotót, nem hisszük el.

Íme:

56 FOK? MOST AKKOR A HŐMÉRŐ VAGY AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT A H@LYE? ESETLEG MINDENKI?

Röviden: senki. Rengeteg vitát láttunk már a Szeged365 Társalgó csoportban arról, hogy melyik hőmérőnek lehet hinni és melyiknek nem. Gyakran felmerül a kérdés: miért mutatnak az utcai hőmérők más értéket, mint amit a meteorológusok előre jeleztek? A választ az Országos Meteorológiai Szolgálat adta meg nemrég:

Egyszerűen az van, hogy nem ugyanazt a hőmérsékletet mérik a különböző eszközök. A meteorológia által üzemeltetett, kalibrált műszerek szigorúan a levegő hőmérsékletét mérik.

Ez meghatározott körülmények közt, két méteres magasságban, a hőt sugárzó tárgyaktól távol, árnyékolt, szellőző fehér faházikóban történik. Erre azért van szükség, hogy a világ bármely ponton végzett mérések összehasonlíthatók legyenek.

  • A konyhaablakba kihelyezett hőmérők hiába vannak árnyékban, közel vannak a ház falához, amely nyáron jelentős hőt sugároz ki.
  • A köztéri hőmérőket szinte direkt napsugárzás éri, gyakran közvetlenül egy fekete fém felület felett helyezkednek el. Így fordulhatnak elő extrém magas értékek is, pont, mint Mesi hőmérője esetében, amely 56 fokot mutatott pár napja.

324 FORINT EGY GOMBÓC FAGYIÉRT, MINDEZ 2022-BEN: LÉTEZIK

A Makkosházi körúti cukrászda kollégái természetesen állták a szavukat, aznap 56 Ft-ot engedtek el minden gombóc árából. Az “alapár” feléjük 380 Ft, aznap viszont mindössze 324 Ft-ot kellett fizetnie annak, aki betért hozzájuk egy jeges finomságra.

Mint Deák Emese portálunknak megerősítette, akkora siker a dolog, hogy úgy döntöttek:

meghosszabbítják.

A képlet nem változik, csak az eredetileg a ma esti zárásig belőtt dátum: augusztus 13., vasárnapig annyi forintot engednek a fagyi árából, amennyi fokot mutat a hőmérőjük. Indulás előtt ezt online is lecsekkolhatod, mivel a kollégáik szorgalmasan töltögetik fel a hőmérős fotókat a Facebook oldalukra, az aktuálisan mutatott értékekkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb