Sport

Új, tágasabb és jobban felszerelt pályán rúghatják a bőrt a SZEOL SC növendékei – exkluzív interjú Halkó Pál, igazgatóval

Július második hetében vehette birtokba Baktóban a SZEOL SC labdarúgócsapata új műfüves pályáját és a mellette lévő új öltöző komplexumot. Arról, a pálya milyen adottságokkal rendelkezik és miért volt szükséges a bővítés, Halkó Pált, a SZEOL SC Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

A SZEOL SC KORÁBBI LEHETŐSÉGEI SZŰKÖSSÉ VÁLTAK, EZÉRT VOLT SZÜKSÉG AZ ÚJ PÁLYA MEGÉPÍTÉSÉRE

A SZEOL SC Dél-Kelet Magyarország legkiterjedtebb utánpótlás nevelő egyesületeként 13 korosztály csapatával rendelkezik és mintegy 320 fő igazolt sportolóval, 6-tól 19 éves korig, így az elmúlt időszakban már rendkívül szűkössé vált számukra a korábbi pályák által nyújtott lehetőség. Ahogy Halkó Pál elmondta, a Felső Tisza-parti Stadion pályáinak megszüntetésével ez a gond csak tovább fokozódott, ezért mindenképpen szükséges volt, hogy új terület után nézzenek, ahol a képzést folytatni tudják. Nagyon fontos szempont volt az is, hogy a klub körzetközponti státuszt kapott, amelynek köszönhetően olyan képzési feladatokat kell megoldania, amely igényelte azt, hogy tágasabb és jobban felszerelt pálya álljon a sportolók rendelkezésére.

JÚLIUS MÁSODIK HETÉBEN MÁR MEGKEZDŐDTEK AZ EDZÉSEK AZ ÚJ PÁLYÁN

“Már eleve azzal, amikor megépítettük a Kisstadionban a 60×40 méteres műfüves pályát, érezhetően javultak a képzési körülményeink, valamint az is látható volt, mennyivel felszabadultabban, jókedvűen és szervezetebben tudtunk dolgozni. Most pedig, hogy megépítettünk egy nagy pályát is, a legfelső korosztályainknak is sokkal jobbak lesznek a körülményei” – avatott be bennünket Halkó Pál. Mint mondta, az új pálya kivitelezési munkái a tervek szerint június 30-án befejeződtek, így július második hetében már a felsőbb korosztályok itt tudták elkezdeni a felkészülést.

“ITT MI TUDJUK MEGHATÁROZNI, MIKOR EDZÜNK”

“Számunkra azért bír óriási jelentőséggel ez a pálya, mert ugye ezt a területet 15 évre kaptuk meg a várostól, így gyakorlatilag itt mi tudjuk azt meghatározni, hogy mikor edzünk, mikor játszuk a mérkőzéseket, tehát mi rendelkezhetünk a pálya használhatósága felett, ami nagy rugalmasságot tesz lehetővé a tervezésben, nem kell máshoz alkalmazkodni” – árulta el az ügyvezető igazgató.

A KLUB TERVEI KÖZÖTT TOVÁBBI PÁLYABŐVÍTÉS IS SZEREPEL

Halkó Pál elmondta, nem állnak meg, sok-sok további tervük van még, hiszen a Felső Tisza-parton korábban négy pályányi terület állt a rendelkezésükre, amit most pótolni tudtak, az gyakorlatilag még csak egy pálya ebből, így mindenképpen szeretnének legalább még egy pályával bővülni, amire úgy néz ki, meg is van a lehetőség. A terület már a klub rendelkezésére áll, a kérdés már csak az, hogy mikor tudják ott elindítani az újabb fejlesztést.

Fotók: SZEOL SC (FB)

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ผลบอล
'Fel a tetejéhez' gomb