Közélet

A házak eltűnnek maguktól, a szeméthegyek pedig kinőnek a Cserepes soron! Exkluzív videó riport a helyszínről!

Áldatlan állapotok uralkodtak sokáig a Cserepes soron: illegális lakásfoglalók használták ingyen a vizet, amit a többi lakóval szeretnének kifizettetni. Ezt a jelenlegi rezsiköltségeknél kiváltképpen bosszantó! Sőt gigantikus szeméthegy kezd újra kinőni Szegeden, két telekkel arrébb a Cserepes sortól. Reméljük ez nem a kisember tipikus esete lesz a nagy és zsarnok cég ellen. Exkluzív interjúval jelentkezünk a helyszínről.

Összefoglalva a terület tulajdon viszonyait, azt lehet tudni, hogy ezen a részen 30%-ban magántulajdonosok élnek, 70%-ban önkormányzati tulajdonú a terület. Míg a magántulajdonosok rendben tartják maguk körül az ingatlanokat, addig a főként lakatlan, vagy önkényes lakásfoglalók által birtokba vett részeken halomra áll a szemét, lomok árasztják el az utcákat. Chovanecz Kata, önkormányzati képviselő, egyben társasházi közös képviselő elindított egy párbeszédet az önkormányzat és a lakók között, aminek egyik folyománya az lett, hogy elkezdték elhordani a szemetet a helyszínről, kedvezményes áron. A további jogi anomáliák rendezése céljából Kata azt is elérte, hogy az önkormányzat jogi képviselőjével is tudjanak tárgyalni a magántulajdonosok.

Az előző cikkünkben részletesen leírtuk a kialakult helyzetet:

Az önkormányzat úgy tűnik, mintha valamiért áron alul szeretné megszerezni azokat az ingatlanok, amelyekben tulajdonosok élnek, így mintha direkt nem akarná rendben tartani a közös területeket. De lehet nem így van, és egészen más okok állnak a háttérben. Információnk szerint egy ingatlant is elbontottak, amire nem lett volna joguk a társasház többi tulajdonosának megkérdezése nélkül. Szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy sajnos újra kialakultak szeméthegyek, vannak újabb jogi anomáliák. Kimentünk a helyszínre, bementünk a házakhoz, megkérdeztük a szegedi tulajdonosokat, és Chovanecz Kata önkormányzati képviselőt: hogyan áll jelenleg a Cserepes soron található, legyünk őszinték nem Szegedhez méltó körülmények? Érdemes végignézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb