Mindenmás

Napi pakk: bekeményít a kánikula, mától harmadfokú hőségriasztás van érvényben Szegeden

Csütörtökön sem ússzuk meg a kánikulát, ismét a 35 fokot karistoljuk Szegeden. Sőt, az irdatlan meleg miatt harmadfokú hőségriasztást rendeltek el. Az igazi nyári időjárásnak a fesztiválozók viszont örülhetnek, hiszen ma indulnak a Körös-Toroki Napok a megyében. Kend meg a pirítóst a Szeged365 legfrissebb napindító infóival, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Domonkos, Dominika, Dominik, Dömös, Indra és Törtel nevű olvasónknak! Születésnaposokból sincs hiány, hiszen:

  • 121 éve született Louis Armstrong a huszadik század egyik legkiválóbb zenésze, a jazz úttörője,
  • 74 éve Szegeden látta meg a napvilágot Dinnyés József énekes-gitáros, zeneszerző, oktató,
  • 68 éve Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja,
  • 61 éve pedig Barack Obama amerikai jogász és politikus, az Amerikai Egyesült Államok első színesbőrű elnöke.

KÁNIKULÁRA FELKÉSZÜLNI: 35 FOK LESZ MA SZEGEDEN

Csütörtökön is sok lesz a napsütés Szegeden. Gomolyfelhők csak az ország középső harmada fölött képződhetnek, így városunkban is a zavartalan napsütésé lesz a főszerep. Esni sehol sem fog. Keleten időnként megélénkülhet az északkeleti szél. 30 és 35 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Csütörtöktől szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást léptet életbe az ország egész területére az országos tisztifőorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlására. Erről közös közleményben tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán az MTI-t.

MA KEZDŐDNEK A KÖRÖS-TOROKI NAPOK

A koronavírus-járvány miatt két évre kispadra került a Körös-Toroki Napok is, viszont idén már zöld utat kapott a három napos fesztivál, ami csütörtökön startol Csongrádon. A programturizmus.hu szerint a Körös-Toroki Napok egy generációkat átívelő, színes fesztivál, ahol a családok is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb