Sport

Kajak-kenu VB: Kopasz Bálint nagyot ment, rajt-cél győzelmet aratva a középfutamban folytatja a világbajnokságot

A szerdai program második felében több magyar egység is megnyerte előfutamát a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon, ez azonban nem minden esetben jelentett döntőbe jutást – olvasható az MTI esti közleményében. Mint kiderült, Szegedről Nagy Biankáék 200 méteren is döntősök, míg Kopasz Bálint rajt-cél győzelmet aratva a középfutamban folytatja a világbajnokságot.

Az összefoglaló szerint a délutáni műsor kezdeteként a Kiss Blanka, Lucz Anna kajak kettes szerezte meg a magyar küldöttség első futamgyőzelmét. A tavaly ezüstérmes duó a visszalőtt első rajt után a lengyelekkel és a kanadaiakkal vívott nagy csatát 200 méteren, s bár elég lett volna az első három között zárnia, maga mögött tudta tartani riválisait, így első hellyel lépett tovább a szombati fináléba.

FEJES DÁNIEL NEGYEDIKKÉNT ÉRT CÉLBA

A férfi kenu egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpikon Fejes Dánielnek nyernie kellett volna az egyenes ági továbbjutáshoz, de mivel nagyon erős futamba került – mellette például az 1000 méter tavalyi ötkarikás bajnoka, a brazil Isaquias Queiroz dos Santos lapátolt, aki aztán fölényes győzelmet aratott -, erre nem volt esélye. A rossz első rajtot követően Fejes a középmezőnyben haladt, s végül negyedikként ért célba, ami középfutamos folytatást jelent.  

KOPASZ BÁLINT RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT

A két kajak egyes olimpiai számban, női 500, illetve férfi 1000 méteren a nagy létszámú nevező miatt nem lehet kihagyni a középfutamot. Előbbi versenyben az ifjúsági korosztályban olimpiai és világbajnok, felnőttként vb-újonc Rendessy Eszter erejét remekül beosztva futamgyőzelemmel nyitott, míg utóbbiban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint rajt-cél győzelmet aratva, fölényesen nyert. Folytatás mindkettőjük számára pénteken, a középfutamban.

A SZEGEDI NAGY BIANKÁÉK 200 MÉTEREN IS DÖNTŐSÖK

Az eredeti kiírás szerint a női kenu kettes 200 méteres számban is rendeztek volna előfutamokat, de végül kiderült, hogy csak kilenc hajóból áll a mezőny, így az 500-on is döntős Bragato Giada, Nagy Bianka duó a rövidebb távon is készülhet a fináléra. A Banook-tavon péntekig zajlanak az előcsatározások, a döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb