Mindenmás

Halálos tömegszerencsétlenség történt Bács-Kiskun megyében, ketten meghaltak, kilencen megsérültek (frissítve)

Tragikusan indult a péntek reggel, azt megelőzően, hogy az M5-ösön történt négyes karambol lezajlott volna, egy sokkal súlyosabb baleset zajlott le a Bács-Kiskun megyei Bócsa külterületén, az 54-es úton. Ketten meghaltak, további kilenc személy pedig megsérült, amikor két jármű ütközött.

A rendőrség közlése szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 5-én 2 óra körül az 54-es főút 34-es kilométerénél, Bócsa külterületén, két jármű összeütközött.

Az egyik – amelyet valószínűleg egy embercsempész vezetett, aki migránsokat szállított – szinte azonnal kigyulladt.

A járműben utazók közül legalább kilencen megsebesültek, illetve ketten az életüket vesztették. A baleset helyszínén az utat a rendőrök teljes egészében lezárták, és vizsgálják a történteket. 

FRISSÍTVE (13:28): SAJNOS MÉG EGY SZEMÉLY ELHUNYT A BALESETBEN

A rendőrség frissített közleményében azt írják, hogy egy grúz férfi tizenöt illegális migránst akart átcsempészni az országon egy személyautóval. Bócsa közelében azonban összeütközött egy másik kocsival. Hárman meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült. Mint tovább kiemelték, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőre 2022. augusztus 5-én 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni egy Hyundai-t, ám a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak. A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított.

A határsértők közül ketten a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették, ők bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén már életét vesztette. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak.

DECEMBERBEN TÖRTÉNT MEG AZ UTÓBBI IDŐK LEGTRAGIKUSABB MIGRÁNS-TÖMEGBALESETE, MÓRAHALMON

Tömegszerencsétlenség történt Mórahalom belterületén, éjfél előtt egy szerb honosságú egyterű sofőrje – a fedélzeten 10 illegális migránssal – a rendőrök elől menekülve egy ház falának csapódott, felborult, a benne utazók közül heten meghaltak, négyen pedig megsérültek – írtuk decemberben.

Az utóbbi egy évben legalább egy tucatnyi olyan baleset történt, amelyben illegális bevándorlók sérültek vagy haltak meg Szeged környékén, az alábbi cikkünkben szereplő volt az eddigi legtragikusabb:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb