Sport

Óriási a tét a kajak-kenu VB-n: Nádas Bence és Kopasz Bálint középdöntőzik, Varga Katalin már biztosan finalista

Nagy nap lesz a mai az MVM Szeged VE versenyzői számára a kanadai Darthmouth-ban megrendezett gyorsasági kajak-kenu és parakenu világbajnokságon, mint a klub közölte, Nádas Bence és Kuli István a négyessel a döntőbe jutásért száll vízre, Balogh Gergely és a Nádas-Kopasz páros középdöntőzik, míg Suba Róbert parakajakban már az éremért csatázik. Tegnap a paralimpiai bronzérmes Varga Katalin KL2 Női 200 méteren megnyerte az előfutamát, így közvetlenül a szám döntője jutott.

VARGA KATALIN ÉS SUBA RÓBERT IS DÖNTŐS

Nagyszerűen mutatkoztak be a kanadai Dartmouthban zajló világbajnokságon az MVM Szeged VE parakenusai – írta csütörtök esti posztjában a klub. A paralimpiai bronzérmes Varga Katalin KL2 Női 200 méteren megnyerte az előfutamát, így közvetlenül a szám döntője jutott. Suba Róbert is megváltotta a jegyét a fináléra VL2 200 méteren. A szegedi versenyző a 3. helyen végzett az előfutamban, de ez is elegendő volt a döntőhöz.

KÖZÉPFUTAMBA JUTOTT A NÁDAS BENCE – KOPASZ BÁLINT KETTŐS

A második helyen végzett a tegnapi előfutamban, így magabiztosan jutott tovább K2 Férfi 500 méteren a Nádas Bence-Bálint Kopasz kettős a kanadai kajak-kenu világbajnokságon. Egységük pénteken este száll vízre a döntőbe kerülésért.

NÁDAS BENCE ÉS KULI ISTVÁN A NÉGYESSEL HARCOL A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Pénteken több számban is érdekeltek lesznek az MVM Szeged VE versenyzői a kanadai gyorsasági kajak-kenu és parakenu világbajnokságon:

  • Nádas Bence és Kuli István a négyessel a döntőbe jutásért száll vízre,
  • míg Suba Róbert parakajakban már az éremért csatázik,
  • Balogh Gergely pedig egyesben és a Nádas-Kopasz páros is középdöntőzik ma, a tét a döntő.

Forrás: MVM Szeged VE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb