Mindenmás

Napi pakk: lehűlés, 33 fok, Isten éltessen, 122 éves Szegedi Zsinagóga!

Vicces, de már a 33 foknak is örülni kell, főleg, ha az ember fia (lánya) már a végét járja az utóbbi napokban tomboló, 40 fok környéki hőségben. Klassz hírrel kezdjük a vasárnap reggeli Napi Pakkunkat, mindössze 33 fok lesz ma, az élhető nyári időjárás mellé pedig kapunk egy izgalmas politikai csemegét és egy vadonatúj dino-parkot Ásotthalom cityből.

AND THE WINNER IS…

  • Ibolya,
  • Albert,
  • Ulrik, boldog névnapot Nektek!

122 ÉVES A SZEGEDI ZSINAGÓGA

Kereken 122 éve, 1900 augusztus 7-én indultak a Baumhorn Lipót tervezte Új Zsinagóga építési munkálatai, amelyek 1902-ig tartottak. Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb zsinagógája a 22 hasonló templomot tervező Baumhorn legjelentősebb és legszebbnek tartott alkotása. Építészetileg eklektikus stílusú épület, szecessziós, mór-arab-mediterrán, barokk, gótikus, román stíluselemekkel. 2017-ben 950 millió forintból felújították. Szeged város egyik legfontosabb műemléke, kiváló akusztikájának és 1340 ülőhelyének köszönhetően rendszeresen komoly- és könnyűzenei koncerteket is tartanak benne.

Meseszép.

Ilyen:

Ilyen:

…és még ilyen is:

KAPTUNK EGY KIS LEHŰLÉST, DE TÉNYLEG CSAK EGY KICSIT: 33 FOK LESZ MA SZEGEDEN

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk, csapadékra inkább a Dunántúlon és északon lehet számítani. A szél továbbra is erős marad, a kánikula viszont egy kicsit visszaesik, így 26 és 33 fok között tetőzik a hőmérséklet. 

Nyugi, azért még megtartjuk a jó öreg hőségriadónkat, mára is másodfokút adtak ki:

OLYAN, MINT A JURASSIC PARK, CSAK ITT POLITIKUSOKKAL KERGETŐZNEK A T-REXEK

Izgalmas hely Ásotthalom, két dolog miatt is:

  • egyrészt, tegnap Dínó Park nyitott a Magyar Sziget Fesztivál helyszínéül is szolgáló Gárgyán-erdőnél,
  • másrészt pedig időközi választást tartanak.

A mintegy négyezer lakosú nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert a polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal.

Apropó, a dínós sztorit itt találod:

6783 Ásotthalom, Gárgyán erdei út 5.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb