Közélet

Ezentúl 20 liter lesz a tankolási limit egyes benzinkutakon

Maximalizálták az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyiségét a Lukoil-töltőállomásokon, a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – közölte a Világgazdasággal a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. A döntés természetesen az egyetlen szegedi, az Algyői út 74. alatt működő töltőállomásra is vonatkozik.

FOLYAMATOSAN VIZSGÁLJÁK ANNAK A LEHETŐSÉGÉT, HOGY SZÜNETELTESSÉK EGYES EGYSÉGEIK MŰKÖDÉSÉT

A Lukoil levelében azt írta, folyamatosan vizsgálják annak a lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működtetését. A VG kíváncsi volt, hogy a literenként 480 forintos hatósági árat mennyivel kellene emelni ahhoz, hogy a hálózat számára nullszaldóssá váljon az ársapkás benzin és dízel forgalmazása.

“Mivel azonos a belföldi beszerzési és fogyasztói ár, az összes működési költség a töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.-t terheli”

– közölte a vállalat, amely hozzátette: ennek pontos kalkulációja azért problémás, mert a közműszolgáltatások ára folyamatosan emelkedik, ezért nem tudott érdemben nyilatkozni.

NEM VOLT NAGY ÉRVÁGÁS AZ ÁRSAPKÁS TANKOLÁS SZIGORÍTÁSA

Mint az írást szemléző Index írja, a lap arra sem kapott számszerű választ, hogy mekkora a Lukoil által a kiskereskedelemben eladott üzemanyagon belül az ársapkás és a piaci áras termékek aránya, a cég annyit írt, az adat üzleti titoknak minősül. Az viszont kiderült, hogy a Lukoilnak (Normbenznek) nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás egy hete bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető.

SZEGEDEN MÁR ÉREZHETŐ, HOGY HAMAROSAN TÉNYLEG BEKÖSZÖNTHET AZ ÜZEMANYAGHIÁNY

“Ma reggel 6:40-kor a Szőregi úti MOL kúton nincs sima benya, mi lesz még vajon?” – írta péntek reggel Zoli, akit még 4-5 olvasónk követett hasonló üzenettel. Bár a kereken egy hete bejelentett intézkedésektől a kormány azt várja, hogy csökkenni fog Magyarország üzemanyag-ellátási problémája, Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint érdemben nem fog változni a nyomás az üzemanyag-ellátáson, a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter pedig arról beszélt, hogy a következő egy-két hétben bizonyos mértékű üzemanyaghiány biztosan lesz az ország egyes pontjain.

Az utóbbi kijelentés ékes bizonyítéka az alábbi, Szegeden készült fotó, melyet a közismert fodrász, Rózsa Péter töltött fel ma reggel a Szeged365 Társalgóba, ezzel a szöveggel:

“Reggeli választék az OMV Kúton… A diesel az kifogyott, a Diesel Maxx Motion sosem volt…” 

Forrás: VG, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb