Mindenmás

Családi meló, apa-fia páros: lefújták gázspray-vel, majd kirabolták az illegális bevándorlókat a határon

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik csütörtök este raboltak ki gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel 4 illegális határátlépőt – olvasható az Ügyészség hétfői közleményében. Mint kiemelték, a férfiak összesen 2300 eurót és mobiltelefonokat is zsákmányoltak.

A közleményben az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint a két férfi önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határ térségében 2022. augusztus 4. napján este 8 órakor, amikor illegális határátlépőkre lettek figyelmesek. Az apa és fia odaléptek a sértettekhez és egy gáz riasztó fegyverrel valamint egy gázspray-vel „money, phone” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. A férfiak azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázspray-vel lefújták. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dinárt és mobiltelefonokat vettek el. A fentieket követően a férfiak a rendőröket értesítették, az illegális határátlépőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, míg a mobiltelefonokat eldobálták.

RABLÁS BÜNTETTE MIATT KELL FELELNIÜK

A többrendbeli, minősített rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a két férfi letartóztatását. A bíróság végzése egyikük vonatkozásban nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb