Mindenmás

Raklapra cserélik a Kárász utcai padokat? Rákérdeztünk az SZKHT-nál, íme a válasz

Különös jelenségre figyeltek fel vasárnap a szegediek, a Kárász utcán, tette közzé vasárnap az egyik felhasználó a Szegeden láttalak (új) Facebook csoportban. Mint az alábbi képeken is látható, a hatalmas cserepekben zöldellő tuják közül eltűnt egy pad, melynek helyére egy raklap került. Arról, hogy ki és mi célból tette oda, esetleg alternatív ülőalkalmatosságnak szánták-e, vagy valaki csak kidobta, és egyáltalán hova tűnt az eredeti pad, a Kárász utcai üzletek dolgozóival, illetve Makrai Lászlóval, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

AZ EGYIK KÁRÁSZ UTCAI ÜZLET ÁRUPAKOLÁST KÖVETŐEN IDEIGLENESEN HELYEZTE KI A PAD HELYÉRE A RAKLAPOT

Hétfő délelőtt, amikor nyakunkba vettük a várost, hogy utánajárjunk a különös pad esetének, már eltűnt a raklap a Kárász utca kellős közepéről, ami már messziről kiszúrható volt a tuják közötti tátongó ürességet szemlélve. Nyomozásunk is gyorsan eredményt hozott: mint beszélgetéseink során kiderült, a kérdéses hely mögötti üzletből került ki a pad helyére a raklap. Ahogy a Konyhamánia alkalmazottja elmondta számunkra, a hétvégi árupakolást követően, ideiglenesen tették csak ki oda a raklapot, amit azóta el is vittek, jelenleg már a Kiss Menyhért és Kígyó utca sarkánál várja a szemétszállítást.

Az üzletben azt is megtudtuk, az előttük álló kérdéses padot még májusban, a Szeged Napja Ünnepségsorozat előkészületei során szállították el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, ami azóta sem került vissza.

JAVÁBAN ZAJLIK A KÁRÁSZ UTCAI PADOK FELÚJÍTÁSA

Az ügyben megkerestük Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, jelenleg is zajlik a teljes Kárász utcai padsor felújítási munkálata, mely során mindig egy-egy darabot kiemelnek, elszállítják, majd a felújítást követően visszahelyezik azt. Ez történik most is. Rákérdeztünk arra, ha már májusban megtörtént a pad elszállítása, miért vesz igénybe ilyen sok időt annak felújítása. Az igazgató elmondta, magára a pad fuvarozására akkor nyílt módjuk, így megragadva az alkalmat elvitték azt, viszont akkor még nem voltak meg a renováláshoz szükséges anyagi források. Mára már ez az akadály is elhárult, már hetek óta zajlik a felújítás, amelyet követően a pad vissza fog kerülni eredeti helyére.

Mint Makrai László elárulta, a felújítás során valamennyi Kárász utcai pad új festést fog kapni, impregnálják őket, illetve elvégzik a szükséges javításokat is rajtuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb