Közélet

A Volánbusz ritkítja a járatokat Szeged és Hódmezővásárhely között

Ajándékot kapunk az Államalapítás Ünnepére a Volánbusztól: augusztus 20-tól ritkítják a járatokat Szeged és Hódmezővásárhely között, de kevesebb busz fog indulni Vásárhelyről Csongrádra, valamint Szarvasra is – ez derült ki a társaság legutóbbi közleményéből.

Módosítja menetrendjeit a Volánbusz Békés és Csongrád-Csanád megyét érintően. Mint kiderült, augusztus 20-tól az alábbi járatokat ritkítják meg:

  • 5004 Szeged – Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes – Csongrád.
  • 5005 Szeged, vasútállomás – Hódmezővásárhely, vasútállomás.
  • 5007 Szeged – Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes – Szarvas.
  • 5010 Szeged – Hódmezővásárhely – Szentes – Csongrád.

A társaság szerint a Szeged és Hódmezővásárhely közötti járati kínálat kis mértékben csökken, azzal, hogy a két település között azonos, vagy közel azonos időpontban meghirdetett egyes párhuzamos járatok a továbbiakban nem közlekednek. A Volánbusz hozzátette, hogy az utazáshoz ajánlják a tram-train igénybevételét Szeged és Hódmezővásárhely között.

INDULÁSI IDŐ ÉS MEGÁLLÓHELYI VÁLTOZÁSOK IS ELŐFORDULNAK MAJD

A járatok menetrendjében további kis mértékű indulási idő és megállóhelyi változások is előfordulnak a két városon túl eső szakaszokon is. Ezek:

  • 5008 – Szeged – Hódmezővásárhely – Békéssámson – Tótkomlós – Békéscsaba,
  • 5165 – Hódmezővásárhely – Erzsébet – Békéssámson – Tótkomlós.

A társaság kiemelte, hogy a tanév tartama alatt 13:30-kor, valamint az iskolai előadási napokon 14:00-kor Hódmezővásárhelyről Békéssámsonra közlekedő járatok 5 perccel korábban, 13:25-kor, valamint 13:55-kor indulnak. Ez még nem minden: egyes járatok a továbbiakban csak Békéssámson és Hódmezővásárhely között járnak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb