Mindenmás

Zivatarveszély miatt keddre elsőfokú riasztást kaptunk a nyakunkba Szegeden

Kedden a napos idő mellett megnövekedhet a gomolyfelhőzet, amelyből az előrejelzések szerint a Dunántúl déli részén és délkeleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok, így van egy kis esély arra, hogy Szegeden végre az eső is essen. Élénk, több helyen erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 14-21, napközben 26-32 fok várható Szegeden.

Az OMSZ mindemellett elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki megyénkre zivatarveszély miatt. Az előrejelzésben az olvasható, hogy délután a Dunántúl északi felében elszórtan zivatarok még előfordulhatnak, valamint a keleti határ közelében néhány zivatar kialakulhat, besodródhat. Mint kiemelték:

  • az egyes gócokat intenzív csapadékképződés, kisebb méretű jég, szélerősödés, a Tiszántúlon 60 km/h feletti viharos szél kísérheti,
  • az esti és éjszakai órákban nagyobb számban fordulhat elő zivatar, először a Dunántúlon, majd a hajnali órákban már a Duna-Tisza köze középső és déli felén is,
  • valamint a zivatarokat a Dunántúl középső és keleti felén felhőszakadás is kísérheti.

Szerdán is sok gomolyfelhő lesz felettünk, ám ekkor már csapadékra nem kell számítani, viszont élénk, erős marad az északkeleti szél. Délután 25-31 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb