KözéletVideo365

Megkezdődött a határvadászok kiképzése Szegeden (videóval)

Megkezdődött a határvadászok képzése Szegeden – közölte szerdán délután a rendőrség. Mint kiemelték, a képzés megnyitóján Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte a határvadászokat, majd Nagy István r. ezredes, a Határvadász Ezred megbízott parancsnoka mutatkozott be az állománynak.

A rendőrség azt is kiemelte, hogy ezt követően nem sokkal meg is kezdődött az első tanóra, melyen az egyenruhások rendészeti alapismereteket szereztek. A honlapon azt is írják, hogy a négyhetes intenzív kurzus során a programban résztvevők mind elméleti, mind gyakorlati ismeretekre szert tesznek.  

NÉGY TANANYAGEGYSÉGBEN KELL ISMERETEKET ELSAJÁTÍTANI

A tájékoztatás szerint a képzés maga 160 órás – 40 perces tanórákkal számolva 180 tanórás. A képzés időtartama négy hét, amely alatt négy tananyagegységben kell a tanulóknak rendészeti, jogi, lövészeti- és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket elsajátítaniuk. A tréning során olyan kompetenciákra fognak szert tenni, mely alkalmassá teszi őket arra, hogy a szolgálatuk során felmerülő különböző helyzeteket felismerjék, a rendelkezésükre álló információk, valamint a parancsnokuk utasítása alapján a szükséges és elvárható intézkedéseket megtegyék. Alkalmasak legyenek a jogsértő cselekményeket megelőzni, felismerni, illetve adott esetben megszakítani. Mindezt tegyék a rendelkezésükre álló rendvédelmi és híradástechnikai eszközök rendeltetésszerű használatával, akár a különböző kényszerítő eszközök megfelelő alkalmazásával. Ezen túl képesek legyenek az emberi életet és testi épséget veszélyeztető helyzetekben elsősegélyt nyújtani.     

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb